Ειδησεογραφικό site

Η «μάχη της ταράτσας» – Πρωτοφανείς σκηνές στο κέντρο της Αθήνας με «σκιές» που ρίχνουν πέτρες και μολότοφ από ψηλά!

32

Στη δημοσιότητα δόθηκε το υλικό από το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ με λήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων το Σάββατο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στα στιγμιότυπα φαίνονται άνθρωποι στις ταράτσες των κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων, οι οποίοι πετούν στους αστυνομικούς που βρίσκονται στους γύρω δρόμους διάφορα αντικείμενα.

Στο μονταρισμένο βίντεο που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ φαίνονται οι κουκουλοφόροι να σημαδεύουν από ψηλά τους αστυνομικούς με πέτρες, καρέκλες, κεραίες και βόμβες μολότοφ. Μάλιστα στις μακρινές λήψεις φαίνεται πως οι ταράτσες των κτιρίων στα Εξάρχεια είχαν στην κυριολεξία καταληφθεί από τους κουκουλοφόρους, αφού σε κάθε κτίριο φαίνεται πως υπήρχαν δεκάδες άτομα.

Σε κάποιο από τα πλάνα διακρίνονται κάποιοι να μετακινούνται από ταράτσα σε ταράτσα με μικρά άλματα. Δείτε χαρακτηριστικά την εικόνα στο βίντεο που ακολουθεί στο 1΄29΄΄

Τα πλάνα μιλάνε από μόνα τους, σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικές καταγγελίες είχε κάνει την Κυριακή ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος κάνοντας λόγο για μια νέα μέθοδο που ακολούθησαν οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αφού υπογράμμισε ότι δεν ήταν μόνο 15χρονα αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας κουκουλοφόροι, στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο κουκουλοφόροι να ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και να επιτίθενται με μολότοφ στους αστυνομικούς στους δρόμους, μετακινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα, επιδιδόμενοι σε ένα ιδιότυπο… parkour: «Δεκάδες άτομα ανέβηκαν σε ταράτσες. Υπήρχαν πολυκατοικίες που μέσα χάλασαν ακόμη και τα ασανσέρ. Υπήρχαν πολυκατοικίες που είχαν 20 και 30 άτομα πάνω! Πετάγανε από κεραίες μεχρι μολότοφ».

Πηγή: protothema.gr – iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.