Ειδησεογραφικό site

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τα «κόκκινα» δάνεια-Κάντε κάτι για να μην υπάρχει πρόβλημα

59

Σήμα κινδύνου για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα έστειλε εκ νέου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επισημαίνοντας ότι «εάν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, υποστήριξε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Χρειάζεται «η ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοήσουν την επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Γκογιάλ και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται».

Αν και υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν είναι οξύ και υπάρχει σταθερότητα, καθώς «οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια», έσπευσε να διευκρινίσει πως εάν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, αυτό θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη. «Εάν αντιμετωπιστεί το θέμα των «κόκκινων δανείων», τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί». Υπενθύμισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.