Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Ούτε τον Καραμανλή δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

28

Την άρνηση του κόμματός του να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το επιχείρημα ότι η «πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική» επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής, όχι γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η αγορά έχει φτάσει κάτω από τα όρια της», έκανε λόγο για «εξαθλίωση» 6,5 εκατομμυρίων Ελλήνων και για «πολιτική εσωτερικής υποτίμησης» η οποία «οδηγεί σε περαιτέρω λουκέτα».

Ανέφερε πως «δεν γίνεται καμία ρύθμιση για τα θέματα που αφορούν την επιβίωση των Ελλήνων και όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και όσων αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, τη ρευστότητα στην αγορά και την ανεργία, η οποία κάθε μέρα μεγαλώνει περισσότερο».

Ο αρχηγός των ΑνΕλ μίλησε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με προϋπόθεση «πολιτική συμφωνία μετά τις εκλογές», υποστηρίζοντας πως εθνική ενότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παρούσα κυβέρνηση, επειδή «έχουν προσωπικά υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύοντας τα κόμματά τους, ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των μνημονίων».

Αυτές οι πολιτικές, που έχουν να κάνουν με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, όπως για παράδειγμα αυτό που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, δηλαδή ότι θα παραδώσουμε τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε δυο ανεξάρτητες αρχές. Αυτές είναι πολιτικές με τις οποίες διαφωνούμε και η πολιτική για να συμφωνήσεις σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να είναι μια πολιτική ξεκάθαρη προς τον ελληνικό λαό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.