Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: «Αν έχει off shore ο Χαϊκάλης να το ελέγξει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες»

56

 

Εντιμότατη χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» , ανέφερε ότι μπορεί  το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφώνησαν σε πολλά πράγματα αλλά «δοκίμασαν τα πάντα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δοκίμασαν να πουν όχι, να σηκωθούν από το τραπέζι, να πάνε σε δημοψήφισμα, ενώ όπως είπε δοκίμασαν φίλους και εταίρους και είδαν ότι «δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν να βοηθήσει σε έναν άλλο δρόμο».

«Τώρα που κάηκε η πατρίδα δεν υπάρχει λόγος να φωνάξουμε φωτιά φωτιά», πρόσθεσε και τόνισε ότι «εμείς φωνάξαμε φωτιά όταν άρχισε η πυρκαγιά» και πως πλέον πρέπει να όλοι να εργαστούν σκληρά για να έρθει η ελπίδα.

Αναγνώρισε ότι οι εκλογές που έρχονται θα είναι αρκετά σύντομες και «καλώς» καθώς δεν το αντέχει η χώρα η οποία όπως είπε πρέπει να προχωρήσει σε νέο δρόμο και να μπει στην ανάπτυξη και να μπορέσει να καρπωθεί την άνοδο του τουρισμού.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε οι Έλληνες και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στο αύριο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι αυτό επιδιώκει και η απελθούσα κυβέρνηση.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών σημείωσε στα θετικά ότι ξεκινάει η χώρα με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, με διαγραφή του χρέους με επιμήκυνση «που μεταφέρεται το βραχυπρόθεσμα άμεσα σε ταμείο με χαμηλότερο επιτόκιο, το μακροπρόθεσμο σε διαγραφή του το λένε οι πάντες», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία, όχι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά από τα πακέτα Γιούνκερ που θα μπουν στην ελληνική οικονομία για να υπάρχει ανάπτυξη».

Αναγνώρισε ότι τα capital controls ήταν καταστροφή, ανέφερε ότι πάρθηκε η απόφαση «παρότι υπήρχε για το αντίθετο διαβεβαίωση», ότι ήταν μέρος άσκησης πιέσεως προς αυτή την κυβέρνηση ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι λυπάται που υπήρχαν Έλληνες που ζητούσαν τα capital controls.
Εκτίμησε όμως ότι αυτή η περίοδος τελειώνει και πως «εβδομάδα με την εβδομάδα θα χαλαρώσουν και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν».

Για την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας το οποίο όπως είπε του προτάθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως είναι ύψιστη τιμή να βρίσκεται σε αυτό το υπουργείο που δεν έχει ούτε γραφειοκρατία, ούτε διαφθορά, ενώ έκανε λόγο για επαγγελματισμό των εργαζομένων σε αυτό που δεν υπάρχει πουθενά στη δημόσια διοίκηση.

Εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει μετεκλογικά το έργο που ξεκινήσε και να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μίλησε για επιτυχίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική δεν έχουν γίνει γνωστές, λέγοντας ότι «συμφωνήσαμε τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανοίξαμε καινούργια μέρα συνεργασία με το Ισραήλ, και στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα έχει καταφέρει στη διάρκεια της κρίσης να βγαίνει πρώτη σε όλους τους διαγωνισμούς που γίνονται».

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, σημείωσε ότι η καταγραφή τους θα μπορούσε να γίνει σε μη κατοικημένα νησιά ενώ ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, σημείωσε πως αν έχει εταιρεία off shore θα πρέπει να το ελέγξει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε υποκατάστημα του ΛΑΟΣ ενώ αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχτηκε κατά την επίσκεψή του στην Κω, υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που του επιτέθηκε με αυγά ήταν στο παρελθόν οδηγός βουλευτή της ΝΔ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.