Ειδησεογραφικό site

Καμίνης: «Η Αθήνα δεν θα λειτουργήσει πάλι ως χοάνη μαζικής υποδοχής παράτυπων μεταναστών»

110

Η αύξηση της παράνομης μετανάστευσης και οι πιθανές επιπτώσεις της στον Δήμο της Αθήνας απασχόλησαν τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και τον Δήμαρχο Αθηναίων, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, στο υπουργείο.

Μετά από αίτημα του Γιώργου Καμίνη να ενημερωθεί για τη διαχείριση του φαινομένου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τού ανέλυσε τον σχεδιασμό του υπουργείου και τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, κάνοντας λόγο για «υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος». Συγχρόνως, αναφέρθηκε στην ανάληψη των καθηκόντων του Επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, καθώς ο ίδιος έχει πλήρη γνώση για το μέγεθος του προβλήματος και από τη θέση του ως υπουργός Αμύνης συνέβαλλε αποφασιστικά με τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στη διαχείρισή του».

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι θεωρεί πως το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και οι αυξητικές διαστάσεις του είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για την πόλη της Αθήνας, γι’ αυτό και έλαβε την πρωτοβουλία για επίσημη-θεσμική ενημέρωση για το θέμα από τον αρμόδιο υπουργό. «Είσαστε ο πρώτος υπουργός που επισκέπτομαι επισήμως από την αρχή της νέας θητείας μου και αυτό αποδεικνύει ότι για εμάς η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσουν και νέες επισκέψεις του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και στον νέο Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αφού «η Δημοτική Αρχή της Αθήνας οφείλει να ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα, ώστε να το αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της αποτελεσματικά. Ο,τι συνέβαινε επί πολλά χρόνια στο παρελθόν, είμαστε αποφασισμένοι να μην επαναληφθεί: η πρωτεύουσα δεν θα λειτουργήσει πάλι ως η χοάνη άναρχης και μαζικής υποδοχής των παράτυπων μεταναστών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.