Ειδησεογραφικό site

Καμίνης: Ανέφικτο το αίτημα που προβάλλουν οι Σύροι πρόσφυγες- Βλέπει «Νέα Υπατία»

35

«Νέα Υπατία» βλέπει ο δήμαρχος της Αθήνας στην απεργία πείνας που πραγματοποιούν οι Σύροι πρόσφυγες στο Σύνταγμα.

Διαφωνία εξέφρασε για τον τρόπο που η ΕΛΑΣ περιορίζει τους αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια.

Για προσπάθειες ορισμένων να δημιουργηθεί «νέα Υπατία» (όταν εκατοντάδες μετανάστες έκαναν πολυήμερη απεργία πείνας στο κτίριο) έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως ανέφικτο το αίτημα που προβάλλουν οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να τούς επιτραπεί να μεταβούν στην Ευρώπη. «Αυτό δεν προβλέπεται, ούτε από την εσωτερική ούτε από την ευρωπαϊκή νομοθεσία… Φοβάμαι ότι αυτό δεν τούς το λένε, ούτε και αυτοί που τούς προσφέρουν προστασία…» ανέφερε με νόημα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ανακοίνωσε ότι ο δήμος, αλλά και η Εκκλησία, μπορούν να διαθέσουν 50 δωμάτια σε στέγες φιλοξενίας προκειμένου να καταλύσουν εκεί ενόψει των εορτών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων διαφώνησε ανοιχτά με τον τρόπο που περιορίζει η αστυνομία τους αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων όπως τα πρόσφατα. «Είναι δεύτερης και τρίτης κατηγόριας οι κάτοικοι των Εξαρχείων;» διερωτήθηκε. «Η περιοχή από αριστερή γειτονιά τείνει να εξελιχθεί σε γκρίζα νησίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Τάχθηκε δε, κατά της υπεραστυνόμευσης, τονίζοντας ότι έχει προκαλέσει πρόβλημα. «Η Πολιτεία θα πρέπει να σκεφτεί και άλλες προσεγγίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.