Ειδησεογραφικό site

Συγκλονιστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά την καραμπόλα-Καμία εξήγηση από την Εγνατία για το δυστύχημα-Συνιστά στους οδηγούς να ελέγχουν τα αυτοκίνητα τους

77

 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι πρώτες στιγμές μετά τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, η νταλίκα έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ οι σοκαρισμένοι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα, περαστικοί και άλλοι οδηγοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους.

 

 

Καμία εξήγηση από την Εγνατία για το δυστύχημα

Με καθυστέρηση, η διοίκηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού εξέδωσε μια ανακοίνωση 184 λέξεων στην οποία -επί της ουσίας- δεν λέει το παραμικρό για τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Την ώρα που παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος είχε την ευθύνη για την ελλειπή – όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες – σήμανση στα τελευταία χιλιόμετρα πριν το σημείο της φονικής καραμπόλας στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, η Εγνατίας οδός το μοναδικό που συνεισφέρει με την ανακοίνωσή της είναι το να βγάλει από πάνω της την ευθύνη επισημαίνοντας ότι τα έργα γίνονταν από τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

Νουθετεί επίσης τους οδηγούς «να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα» υιοθετώντας εν μέρει τα όσα ακούγονται περί ενδεχόμενης βλάβης των φρένων της νταλίκας.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να ενημερώσει ότι καταφέρε να δώσει ξανά τον δρόμο στην κυκλοφορία έπειτα από 10 ώρες δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση καθώς σε ένα συμβάν που έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την επικράτεια η εταιρεία σπεύδει να ενημερώσει για το πότε άνοιξε ο δρόμος και όχι για το τι συνέβη, ποιος ευθύνεται ή τι μέτρα είχαν ληφθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.

Την Πέμπτη η απολογία του οδηγού

Την Πέμπτη θα δώσει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις στο γιατί η νταλίκα που οδηγούσε κατέληξε να κάνει σμπαράλια περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό και να προκαλέσει το θάνατο πέντε ανυποψίαστων οδηγών το πρωί της Κυριακής.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή αλλά ο Ρουμάνος μέσω του Ρουμάνου δικηγόρου του, τον οποίο τοποθέτησε το ρουμανικό προξενείο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σε τρεις ημέρες από σήμερα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο Ρουμάνος υποστηρίζει ότι η τραγωδία συνέβη επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φρένα του αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23 χλμ. από το σημείο στο οποίο ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα λόγω των έργων της ΔΕΗ λίγο μετά την έξοδο για Βέροια.

Ωστόσο η εκδοχή αυτή δεν είναι η μοναδική που εξετάζει η Τροχαία Βέροιας που διεξάγει την έρευνα, με τους αστυνομικούς να μιλούν για ενδεχόμενο ο 39χρονος να κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι και γι’ αυτό δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν είδε μπροστά του τα οχήματα.

Μια ημέρα πριν τον Ρουμάνο την πόρτα του ανακριτή θα περάσει εκ νέου ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη στο οδόστρωμα και ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.