Ειδησεογραφικό site

«Ρουκέτες» Κακλαμάνη στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ΝΔ και πολιτικές εξελίξεις

43


Δεν το παίζω Τσίπρας που κάθε μέρα σκίζει και τρία μνημόνια, αλλά για να συνταχθώ με την Ν.Δ. ή με την πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έχω κάποια προαπαιτούμενα, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Θα είμαι κι εγώ στην ομάδα των 17 ανεξάρτητων βουλευτών όσον αφορά την δράση μου στη Βουλή» αποκάλυψε ο κ. Κακλαμάνης και σημείωσε: «Ήδη μου έγινε η πρόταση και θα ενταχθώ κατά πάσα πιθανότητα».

«Η θέση μου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πάγια. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο θεσμός της εκλογής του Προέδρου για να εξυπηρετηθούν άλλες πολιτικές» σημείωσε για το θέμα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, και τόνισε «Δεν το παίζω Τσίπρας που σκίζει κάθε μέρα τρία μνημόνια. Αλλά πρέπει κάποια πράγματα να τα αλλάξουμε άμεσα. Πού είναι η εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο; Γιατί δεν την κάνουμε; Αυτά είναι προαπαιτούμενα για μένα για να αποφασίσω τι θα κάνω στην εκλογή Προέδρου».

Για τα σενάρια και τα πρόσωπα που προτείνονται ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός: «Όλα τα πρόσωπα που ακούγονται είναι από την Κεντροαριστερά. Δεν υπάρχουν πρόσωπα από την Κεντροδεξιά; Υπάρχει το όνομα του Καραμανλή. Δεν ξέρω τις προθέσεις του. Αυτό θα ήταν ένα καλό τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έβγαινε ο Τσίπρας και πρότεινε τον Καραμανλή;

Και το αίσχος μιας παράταξης φάνηκε από το γεγονός που δεν βρήκε έναν άνθρωπο να μας εκπροσωπήσει στο υπουργείο Οικονομικών και βάλαμε τον κλώνο του Στουρνάρα».

Όσον αφορά στο προσκλητήριο συστράτευσης από την Συγγρού ο κ. Κακλαμανης υπογράμμισε: «Συμπληρώνω 50 χρόνια σ’ αυτή την παράταξη. Από την παράταξη δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Διαβάζω ότι υπάρχουν καλέσματα για επιστράτευση και επιστροφή στην παράταξη. Η παράταξη είναι όλα αυτά τα προαπαιτούμενα που σας έθεσα παραπάνω», και συμπλήρωσε:  «Εγώ δεν έφυγα από την Ν.Δ. διαγράφηκα ιδιοχείρως από τον αρχηγό του κόμματος. Άρα εγώ δεν έχω να κάνω καμία κίνηση και δεν είναι θέμα πολιτικού εγωισμού. Η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε μένα».

Για τον ανασχηματισμό και την νέα κυβέρνηση ο βουλευτής δήλωσε: «Ανασχηματισμό κάναμε υποτίθεται και τώρα έχουμε μια κυβέρνηση Βαβέλ. Οι υπουργοί που είπαν «ναι» και δέχτηκαν την θέση δεν γνώριζαν τι δουλειά έχουν να κάνουν εκεί. Το μόνο που μένει να ακούσουμε από αυτούς τους υπουργούς είναι «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι θα έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές, πέρα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης, αλλά και στα πρόσωπα των συνεργατών του πρωθυπουργού και στο κόμμα. «Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και στον κομματικό μηχανισμό. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για το κόμμα. Δεν άκουσα κανέναν να βγει και να πει αναλαμβάνω την ευθύνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.