Ειδησεογραφικό site

Και μετά τα Selfie, σειρά έχουν τα… Velfie

33

 

Τα selfie είναι μόδα του παρελθόντος, τουλάχιστον στην μεγαλύτερη βιομηχανία ταινιών του πλανήτη, το Bollywood. Τα νέα “velfie” (video selfie) με πρωταγωνιστές σταρ του Ινδικού σινεμά, αθλητές, και πολιτικούς έχουν γίνει ανάρπαστα στο διαδίκτυο.

Από lip-sync, διάσημες σκηνές από ταινίες, μέχρι ερωταπαντήσεις με πολιτικούς, οι Ινδικές εταιρίες τεχνολογίας ποντάρουν στην καινούρια τρέλα του video selfie.

Το “Velfie app” μία εφαρμογή ανακοινώνει πως το “2014 ήταν η χρονιά του selfie, αλλά το 2015 είναι η χρονιά του Velfie!”. H εφαρμογή είναι παρόμοια με το Dumbsmash το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μιμούνται τραγούδια ή διαλόγους από ταινίες σε ηχογραφήσεις, πριν “ποστάρουν” το velfie στα social media.

To μέγεθος του trend είναι τόσο μεγάλο που ήδη σταρ του Bollywood τρελαίνουν τους θαυμαστές τους με βιντεάκια  από ενσταντανέ των ταινιών τους μέχρι “δυτικοτραφή” μουσική.

Ένα βιντεάκι από δύο σταρ Ινδικών ταινιών, οι οποίοι μιμούνται διάλογο Ινδικής ταινίας γυρισμένης το 1971, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 71,000 “likes”.

Ο Rammohan Sundaram, συνιδρυτής της Velfie ανέφερε πως τα “velfie”, ως βίντεο μπορoύν να αποδώσουν συναισθήματα που δύσκολα αποτυπώνονται με ένα selfie. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και τα βίντεο έχουν μέγιστη διάρκεια δέκα δευτερολέπτων, ενώ έχει ήδη γίνει λήψη από 200,000 και πλέον, διαφορετικούς χρήστες.

Ήδη, η εταιρία προγραμματίζει και φίλτρα για τα βίντεο ενώ προσβλέπει στο να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στα βίντεο. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κάνουν live streaming ενώ ο Sundaram ελπίζει πως η εφαρμογή θα “τραβήξει” και γρήγορα διαφημίσεις για παραγωγή εσόδων.

Μία άλλη Ινδική εφαρμογή είναι το Frankly.me το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προωθούν οι ίδιοι τις ερωτήσεις τους στους αγαπημένους τους σταρ και στους πολιτικούς μέσω βίντεο, με την ευκαιρία οι ερωτώμενοι να απαντούν και οι ίδιοι μέσω της εφαρμογής.

Οι χρήστες μπορούν να “ψηφίζουν” για συγκεκριμένες ερωτήσεις κάτι που θα ανεβάσει τις πιθανότητες απάντησής τους. Ο συνιδρυτής Nikunj Jain ανέφερε πως το Frankly.me βοηθά στην προώθηση της δημοκρατίας στην Ινδία, ενώ υποστήριξε πως ενώ τα Vine προσβλέπουν στα μικρά βιντεάκια, το Frankly.me προσβλέπει σε έναν “διάλογο” μέσω βίντεο.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.