Ειδησεογραφικό site

Καθησυχαστικές οι τοπικές αρχές μετά τους δύο σεισμούς στην Λέσβο

42

Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι τοπικές αρχές στη Μυτιλήνη μετά τους δύο σεισμούς μεγέθους 5 και 4,8 βαθών της Κλίμακας Ρίχτερ που λαχτάρησαν το νησί, ο πρώτος τα ξημερώματα και ο δεύτερος στις 8:20 το πρωί.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Λέσβου Στρατής Κύτελης «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα δε με συγκλίνουσες επιστημονικές απόψεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες».

Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε εκτάκτως έπειτα από εντολή της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου αναφέρθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές σε παλιά κτίρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Παράλληλα κατά μήκος του οδικού δικτύου και ειδικότερα στον δρόμο Πλωμαρίου- Μελίντας υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις, σε ήδη επιβαρυμένο από τις βροχές δρόμο και όπου συχνά παρατηρούνται κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι στην Αστυνομία και στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.