Ειδησεογραφικό site

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Ολυμπιακός παρά την ήττα με 1-0 από τη Λίβερπουλ (video)

56

Δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες του ο Ολυμπιακός στο τουρνουά φιλικών στις ΗΠΑ (ICC), αφού μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Μίλαν, ηττήθηκε με 1-0 από τη Λίβερπουλ.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν «μαγική εικόνα», αφού πέρα από το τέρμα που δέχτηκε στο 5ο λεπτό από τον Στέρλινγκ, ουσιαστικά η Ελληνική ομάδα δεν πιέστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πάντως αυτή τη φορά τα πόδια των παικτών φαινόντουσαν πιο δεμένα, σε σχέση με το ματς κόντρα στου Ιταλούς, απόρροια των συνεχών προπονήσεων.

Αισθητή ήταν η απουσία του Ντομίνγκες στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος με την είσοδο του στην επανάληψη ανέβασε την ομάδα, ενώ ξεχώρησαν οι Ντοσεβί και Γκαζαριάν (είχε και δοκάρι). Από τους νέους πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπουχαλάκης, ενώ αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο παιχνίδι με την Μίλαν ο Μαζουακού.

Το ματς ξεκίνησε «στραβά» για του πρωταθλητές Ελλάδος αφού μόλις στο 5′ ο Στέρλινγκ επωφελήθηκε από το μπέρδεμα στην άμυνα και άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ. Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν όμως δεν απογοητεύτηκαν και ανέβασαν στροφές βγαίνοντας μπορστά με τους Ντοσεβί και Γκαζαριάν απ’ τα πλάγια να δημιουργούν κινδύνους.

Την ίδια ώρα, οι Άγγλοι δεν έδειχναν και να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μέγιερι. Δύο σουτ των Τζέραρντ και Στάριτζ, έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν αποτέλεσαν κίνδυνο. Με αυτές τις φάσεις οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να ‘χει το προβάδισμα, αλλά τον Ολυμπιακό να έχει τις εντυπώσεις.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκαζαριάν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 50’, αλλά για κακή του τύχη, ο κεραυνός του σταμάτησε στο δοκάρι. Η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε πνοή στην μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών, με τον Ομάρ απ’ τα δεξιά να ανεβαίνει και να δίνει βοήθειες, την ώρα που ο Μαζουακού είχε περιοριστεί σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μίλαν.

Από την άλλη, η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στην επανάληψη, με τον Μέγιερι να περνάει ένα ήσυχο απόγευμα (πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν στο 77′ ένα σουτ του Κουτίνιο) και τον Μπουχαλάκη να αρπάζει ξανά απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Στο 80′ ο νεαρός με ατομική ενέργεια πήγε να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ όμως τα χάλασε στην τελική προσπάθεια. Μέχρι το φινάλε ωστόσο  οι Πειραιώτες κυνήγησαν το γκολ, αφού στις καθυστερήσεις, ο Τζόουνς είπε όχι στο σουτ του Σάμαρη κι έμεινε το 1-0, σε μια ήττα που άφησε θετικές εντυπώσεις.

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τζόνσον (63’ Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (63’ Κόατες), Χοσέ Ενρίκε (46’ Άλεν), Τζέραρντ (63’ Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46’ Ρόμπινσον), Στέρλινγκ (74’ Ίμπε), Μάρκοβιτς (46’ Κουτίνιο), Στάριτζ (74’ Λάμπερτ)

Στον πάγκο της Λίβερπουλ: Γουάρντ, Κοάντι, Πέτερσον

Ολυμπιακός: (Μέγιερι, Μανιάτης (46’ Σάμαρης), Σαβιόλα (46’ Τσόρι), Εντινγκά (63’ Κασάμι), Αβραάμ (63’ Μανωλάς), Αμπιντάλ (46’ Μαζουακού), Σιόβας (72’ Αυλωνίτης), Σαλίνο (46’ Ομάρ), Διαμαντάκος (72’ Παπάζογλου), Γκαζαριάν (63’ Κολοβός), Ντοσεβί (72’ Μπουχαλάκης)

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Φουστέρ, Χολέμπας, Φορτούνης, Χουτεσιώτης, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.