Ειδησεογραφικό site

«Κάτι τρέχει» στoν ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγνωστος Πόλεμος» κατά των πασοκογενών, ο Αλέξης και η «τρόικα»

56

Ένας «ακήρυχτος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου ανάμεσα στους παραδοσιακούς και στα στελέχη που έχουν μετακομίσει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η μετέωρη θέση του Αλ. Τσίπρα και οι τρεις εκπρόσωποι του “βαθέως” κόμματος που στέκονται απέναντι.

Μπορεί η εικόνα που δίδεται προς τα έξω να είναι εκείνη της εκλογικής ετοιμότητας σύμφωνα και με την προτροπή του Αλ. Τσίπρα, “φέτος δεν πάμε διακοπές“, αλλά στο εσωτερικό του κόμματος μαίνεται εδώ και μήνες μια σκληρή μάχη ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη που εκπροσωπούν το ” βαθύ ΣΥΡΙΖΑ” και στους ρεαλιστές που βλέπουν το άνοιγμα προς το εκλογικό σώμα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ σαν το κόκκινο χαλί που οδηγεί στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ένας «άγνωστος πόλεμος» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ έχει ξεσπάσει με πεδίο δράσης τους πασοκογενείς οι οποίοι έχουν μετακομίσει πολιτικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με όσα έχουν εκμυστηρευτεί και κάποιοι από αυτούς σε πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κλίμα είναι τουλάχιστον ψυχροπολεμικό για αρκετούς που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα επεισόδια αυτού του «άγνωστου πόλεμου» είναι καθημερινά και σε πολλά επίπεδα.

Οδ. Βουδούρης, Π. Κουρουμπλής, Σ. Σακοράφα, Κρ. Αρσένης, αλλά και Λ. Κατσέλη που συχνά πυκνά “βλέπει διαρροές” σε ΜΜΕ να την ενοχοποιούν για δήθεν δεξιές παρεμβολές στη ανατρεπτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μερικά από τα πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο αυτού του «ακήρυχτου πολέμου».

Ήδη η κ. Κατσέλη φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο μερικών από το λεγόμενο οικονομικό επιτελείο του προέδρου Αλ. Τσίπρα, το οποίο, για όσους είναι γνώστες των όσων συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου, είναι και αυτό που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εξουσία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, αρκετοί, προκειμένου να δικαιολογήσουν αυτήν την εχθρική στάση απέναντι στην πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, της αποδίδουν άλλες διαρροές από τη μεριά της σε ΜΜΕ με κριτική σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γ. Σταθάκης, Γ. Μηλιός, αλλά και ο ίδιος ο Γ. Δραγασάκης.

Στη Σ. Σακοράφα ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις για να “μεταπηδήσει” από τον κύριο χώρο της πολιτικής σε εκείνον της αυτοδιοίκησης τόσο ως υποψήφια για το δήμο της Αθήνας όσο και για την Περιφέρεια Αττικής. Η ίδια αντιστάθηκε σθεναρά και αυτό τελικά οδήγησε και με τη “μεσολάβηση” τρίτων στο “χάλασμα” των σχέσεων της με τον Αλ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να της ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια για την ευρωβουλή.

Λιγότερη τύχη είχε ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι λόγω της θητείας του στην προηγούμενη ευρωβουλή και ειδικά στα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και προστασίας του οικοσυστήματος της Μεσογείου είναι από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που μπορούν αν υποστηρίξουν ζωτικά ελληνικά αιτήματα τα οποία είχε ενσωματώσει καίρια επάνω στην πολιτική του πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε ισχυρό υπόγειο πόλεμο από τις πολιτικές οργανώσεις , με αποτέλεσμα η υποψηφιότητά του να ναυαγήσει στις ευρωκάλπες του Ιουνίου.

Δυσαρεστημένος φέρεται και ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος στήριξε από την αρχή το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπώντας μια μεγάλη ειδική ομάδα συμπολιτών μας σε ένα ισχυρό συμβολισμό της κοινωνικής πολιτικής που έχει σκοπό να εφαρμόσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερχόμενο στην εξουσία, καθώς, όπως εκμυστηρεύεται σε πολιτικούς συντάκτες, υπάρχει εντεινόμενος και με διάφορες μορφές εκδηλούμενος υπόγειος πόλεμος εις βάρος του, τα πλοκάμια του οποίου φτάνουν ακόμα και σε εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση της νέας Περιφερειάρχου Aττικής Ρ. Δούρου, πολλοί κοιτάζουν καχύποπτα αρκετές από τις “διαρροές” που ήρθαν ξαφνικά στο φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την εκλογή της και αφορούσαν υποτιθέμενες σχέσεις της στα πρώιμα πολιτικά της χρόνια με οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Είναι γνωστό ότι ουσιαστικό κουμάντο στην Κουμουνδούρου κάνει η «τρόικα» των οικονομολόγων (Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος). Η τρόικα αυτή κατάφερε να βάλει στην άκρη, σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ από το ΣΥΡΙΖΑ, τον προερχόμενο από το κολέγιο, Γ. Μηλιό, ενώ δεν διαφεύγει από το μικροσκόπιο των αναλυτών τόσο ο παραγκωνισμός τελευταία του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που επίσης η διαδρομή του περιλαμβάνει και το χώρο του ΠΑΣΟΚ και οι σχέσεις του με στελέχη προερχόμενα από τη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν στενές παρά τη διαφοροποίηση όλα αυτά τα χρόνια, όσο και η αποστασιοποίηση του κόμματος από τη γραμμή άμεσης κινητοποίησης για τη στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όποτε μέχρι τώρα προκαλούσε τις σφοδρές αντιδράσεις του αντιπάλου στη Βουλή.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.