Ειδησεογραφικό site

Κάμερες κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του Νεμτσόφ

43

Τις τελευταίες στιγμές του Μπόρις Νεμτσόφ κατέγραψαν κάμερες στους δρόμους της Μόσχας, όπως προκύπτει από βίντεο που δημοσίευσαν ρωσικά ΜΜΕ σήμερα.

Ο 55χρονος, ένας από τους μεγάλους επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν και ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της Ρωσίας, εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο σε γέφυρα στη Μόσχα, σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο, ενώ περπατούσε με τη σύντροφό του, επιστρέφοντας από δείπνο.

Τα ρωσικά ΜΜΕ δίνουν νέα στοιχεία για την εκτέλεση, καθώς σε αντίθεση με την πρώτη εκτίμηση ότι οι δολοφόνοι τον προσέγγισαν με αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές, φαίνεται πως ο δράστης ήταν πεζός και παραμόνευε να εμφανιστεί ο Νεμτσόφ.

Το βίντεο, που δημοσίευσε η ρωσική ιστοσελίδα TBU, θεωρείται ότι δείχνει το δολοφόνο να εμφανίζεται μπροστά στον Νεμτσόφ και την Αννα Ντουρίτσκαγια- η 23χρονη σύντροφός του- μόλις εκείνοι άρχισαν να διασχίζουν τη γέφυρα. Ο εκτελεστής πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα του και αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το πουθενά και εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι αρχές βρήκαν λίγες ώρες αργότερα το όχημα, εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο.

Η δολοφονία του Νεμτσόφ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία, ενώ την καταδίκασαν ηγέτες από όλο τον κόσμο. Αρκετοί Ρώσοι «δείχνουν» προς το μέρος του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς θεωρούν ότι ο 55χρονος δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε ανοιχτά εναντίον του, ενώ ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως ο Νεμτσόφ εκτελέστηκε επειδή ετοίμαζε αναφορά που ενοχοποιούσε τον Πούτιν για την ουκρανική κρίση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.