Ειδησεογραφικό site

Κάλεσμα Μπαρόζο για ένωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

50
Να ενωθούν, μετά τη σημαντική άνοδο των ευρωφοβικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στις ευρωεκλογές, κάλεσε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες «εκπροσωπούνται στους κόλπους της Επιτροπής», δηλαδή οι συντηρητικοί, οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι, «κέρδισαν συνολικά εκ νέου» τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι μια «ισχυρή πλειοψηφία είναι εφικτή» στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι το ζητούμενο όπως είπε είναι η αναζήτηση πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κερδίζει τις ευρωεκλογές και άρα διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ήταν η αρχική δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μέσω Twitter.

Ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, επισήμανε από την πλευρά του ότι το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές έχουν χάσει 70 με 80 έδρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.