Ειδησεογραφικό site

Κάλεσμα Αγοραστού σε Τσίπρα για «εθνική συνεννόηση»

52

Το παρών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος ΚΕΔΕ Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης απηύθυνε χαιρετισμό πριν πάρει τον λόγο στο βήμα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν οι δύο τους είχαν θερμό τετ-α-τετ με το μεταξύ τους κλίμα να είναι πολύ φιλικό.

Από τα λόγια του Κώστα Αγοραστού πάντως ξεχώρισε το κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα για εθνική συνεννόηση. «Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση. Έστω και στα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Κύριε πρόεδρε, η ομόνοια φέρνει θαύματα, η διχόνοια φέρνει δράματα. Ενωμένοι θα πάμε από νίκη σε νίκη. Χωρισμένοι θα πάμε από ήττα σε ήττα», ήταν τα ακριβή λόγια του Κώστα Αγοραστού.

«Είναι εύκολο στις επιθυμίες μας να φοράμε το ρούχο της αλήθειας, οι αυταπάτες όμως είναι επικίνδυνες. Όποιοι και αν είμαστε ότι και αν πιστεύουμε πλησιάζει η αναμέτρηση με την πραγματικότητα. Απέναντι σ’ αυτή την εθνική κρίση η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς μεγιστοποιείται, γιγαντώνεται.

Αποκτά διαστάσεις ιστορικού χρέους απέναντι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ο Ελληνικός λαός χωρίς αμφιβολία θέλει την επιστροφή στην κανονικότητα και δεν επιθυμεί τους κόπους του να πάνε στράφι. Δεν μπορούν όλα αυτά να παιχτούν στα ζάρια της εξουσίας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.