Ειδησεογραφικό site

Κάηκε η θαλαμηγός του Σ. Κόκκαλη

48

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί στο πολυτελές σκάφος της οικογένειας Κόκκαλη στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες που ξεπηδούσαν από το μηχανοστάσιο της 40μετρης θαλαμηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 06.50 στο μηχανοστάσιο του πολυτελούς γιοτ «BUX» και μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί μαύροι καπνοί έβγαιναν από το εσωτερικό της θαλαμηγού.

Στο σημείο έφτασε και πλοιάριο του Λιμενικού προκειμένου να διασφαλίσει πως τα παρακείμενα σκάφη δεν θα υποστούν ζημιές, ενώ περιμετρικά της θαλαμηγού έχει τοποθετηθεί προληπτικά ειδικό φράγμα σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Τώρα διεξάγεται έρευνα για το πως εκδηλώθηκε και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ώστε μετά να επισκευαστούν τα κατεστραμμένα τμήματα του υπερπολυτελούς γιοτ.

Bux: Το πλωτό παλάτι με τις 8 καμπίνες 

Το περιοδικό «Ciao», όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποκτήσει το «BUX», είχε γράψει πως ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού μπορούσε να καυχιέται ότι είχε στην κατοχή του ένα παλάτι. Ενα παλάτι, όμως, που δεν… βρίσκεται στο έδαφος, αλλά στον αφρό της θάλασσας.

Το πλωτό παλάτι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία σκαφών Cantieri Di Pisa και είναι φυσικά ένα από τα ακριβότερα μοντέλα που φτιάχνει. Εχει συνολικό μήκος 125 πόδια και διαθέτει υπερσύγχρονες μηχανές, που φτάνουν τους 25 κόμβους την ώρα. Η θαλαμηγός διαθέτει 8 καμπίνες. Εσωτερικά είναι επενδεδυμένη με πανάκριβα ξύλα και, φυσικά, πανάκριβα υφάσματα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.