Ειδησεογραφικό site

«Καθάρισε» και την Ιταλία η Κόστα Ρίκα – Εντυπωσιακή η Γαλλία συνέτριψε 5-2 την Ελβετία

48

Η Κόστα Ρίκα συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα στα γήπεδα της Βραζιλίας, με την Ιταλία να αποτελεί το δεύτερο «θύμα» της τρομερής ομάδας του Χόρχε Λουίς Πίντο.

Η «σκουάντρα ατζούρα» υπετάγη με 1-0 στην «Αρένα Περναμπούκο», στο Ρεσίφε από τους Κοσταρικανούς, που επιβεβαίωσαν ότι η νίκη (3-1) επί της Ουρουγουάης στην πρεμιέρα δεν ήταν «πυροτέχνημα» και με έξι βαθμούς προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16» μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, αφήνοντας οριστικά εκτός συνέχειας την Αγγλία.

Περιέργως, ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν θέλησε να δώσει κυρίαρχο ρόλο στους «ατζούρι» αλλά επέλεξε να δώσει χώρο στην αντίπαλη ομάδα. Η Κόστα Ρίκα από την πλευρά της μπήκε κυριαρχικά στο παιχνίδι και με τον αέρα του ισάξιου αντίπαλου απέναντι στην τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Με τον Τζόελ Κάμπελ βασικό κι απόψε, οι λατινοαμερικάνοι απείλησαν πρώτοι με την άστοχη κεφαλιά του Μπόρχες στο 7΄, γλίτωσαν το γκολ από το κακό πλασέ στο τετ α τετ του Μπαλοτέλι στο 31΄ αλλά και την απόκρουση του Νάβας σε σουτ του ίδιου στο 33΄ κι έφτασαν τελικά στην πολύτιμη νίκη με την κεφαλιά του Ρουίς στο 44΄ (σέντρα του Ντίας), ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο διαιτητής τούς είχε αρνηθεί καθαρό πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κελίνι επί του Κάμπελ.

Όσοι περίμεναν αντίδραση από την Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκαν. Το 0-1 είχε «κόψει τα πόδια» των Ιταλών και συνάμα χαλυβδώσει το φρόνημα των Κοσταρικανών, που όχι μόνο δεν κινδύνεψαν, με εξαίρεση το σουτ του Νταρμιάν στο 51΄ (απέκρουσε ο Νάβας) αλλά ήταν πιο απειλητικοί και στις καθυστερήσεις έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με το τεχνικό σουτ του Μπρένες να «αγγίζει» το δοκάρι του Μπουφόν, που συμμετέχει σε Μουντιάλ για πέμπτη φορά!

Εντυπωσιακή η Γαλλία συνέτριψε 5-2 την Ελβετία

Νέα επίδειξη δύναμης από τη Γαλλία, που μετά την «τριάρα» στην πρεμιέρα επί της Ονδούρας συνέτριψε 5-2,  με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα, την Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφελντ, η οποία παρέμενε αήττητη από το 2012!

Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ οι παίκτες του Ντινιέ Ντεσάμπ έστησαν μια μοναδική παράσταση, αφήνοντας σε ρόλο κομπάρσου τους Ελβετούς που είχαν βλέψεις για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και κάθε γράμμα κεφαλαίο, οι «τρικολόρ» επιβεβαίωσαν τη φήμη που τους συνόδευε ερχόμενοι στη Βραζιλία, ότι είναι δηλαδή ένα συγκρότημα για μεγάλα πράγματα που με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωση.

Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, αφού στο τελευταίο σφύριγμα του Μπγιορν Κάιπερς οι Γάλλοι προηγούνταν ήδη 3-0, με την κεφαλιά του Ζιρού στο 17΄, το έξοχο πλασέ του Ματουιντί στο 18΄ και την προσπάθεια του Βαλμπουενά στο 40΄, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από το 3-0 ο Μπενάλιο είχε αποκρούσει πέναλτι του Μπενζεμά και στη συνέχεια της φάσης ο Καμπάιγ σούταρε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπενζεμά να φτάνει τα τρία γκολ στο Μουντιάλ σκοράροντας στο 67΄ μετά την πάσα του Πογκμπά και τον Σισοκό να «γράφει» το 5-0 με πλασέ στο 72΄, σε ρυθμό προπόνησης.

Μετά το πέμπτο γκολ οι Γάλλοι τράβηξαν… χειρόφρενο και οι Ελβετοί το εκμεταλλεύτηκαν για να μειώσουν την ταπεινωτική γι΄ αυτούς διαφορά, σκοράροντας δύο γκολ με μακρινό φάουλ του Τζεμαϊλί στο 81ο και πλασέ του Τσάκα στο 87ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα καταγράφηκε ένα απίθανο περιστατικό, καθώς σε επίθεση της Γαλλίας και τη στιγμή που ο Μπενζεμά ετοιμαζόταν να σουτάρει ο Κάιπερς σφύριξε λήξη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αλλά το γκολ τελικά να ακυρώνεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.