Ειδησεογραφικό site

Ισπανία: Μνημείο για τους νεκρούς του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στο Αλμπαθέτε

33

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε από την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία, τελετή αναγνώρισης και παρασημοφόρησης του προσωπικού που συνέδραμε στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του αεροπορικού δυστυχήματος της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Albacete.

Στο πλαίσιο της τελετής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στα θύματα του δυστυχήματος. Να θυμίσουμε ότι το τραγικό δυστύχημα έγινε στις 26 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια άσκησης, στην οποία συμμετείχε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16. Το μαχητικό κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και συνετρίβη πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσα στην πίστα της αεροπορικής βάσης στο Αλμπαθέτε. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν οι δύο χειριστές του ελληνικού F-16 και 8 Γάλλοι πολίτες.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής Δ’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.