Ειδησεογραφικό site

Ιδιωτικές κλινικές: Συνεχίζουμε την επίσχεση, δεν εμπιστευόμαστε τον ΕΟΠΥΥ

53

Τη συνέχιση της επίσχεσης υπηρεσιών υγείας αποφάσισαν οι ιδιωτικές κλινικές, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ΕΟΠΥΥ ότι έχει δρομολογηθεί η εξόφληση των χρεών, ληξιπρόθεσμων και νέων, προς τα μέλη του κλάδου, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις συγκεκριμένων υπουργών Υγείας που δεν τηρήθηκαν και προειδοποιώντας τον Οργανισμό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ότι η απόφαση να συνεχιστεί η επίσχεση ήταν μονόδρομος μετά τις «ανεκπλήρωτες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ» οι οποίες «έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού».

Το προεδρείο του ΣΕΚ υπενθυμίζει στον ΕΟΠΥΥ «τις υπογεγραμμένες από Υπουργούς και διοίκηση υποσχέσεις του Νοεμβρίου 2011 και του Οκτωβρίου 2013 που δεν υλοποιήθηκαν» και την εντολή του Πρωθυπουργού «για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 2006-2011 τον Δεκέμβριο του 2013, που δεν εκτελέστηκε ποτέ».

Επίσης, καταλογίζει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι παραβιάζει συστηματικά και επί μακρόν ρητές διατάξεις των συμβάσεων που έχετε συνάψει με τα μέλη του ΣΕΚ καθώς «δεν εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας για τις υπηρεσίες υγείας που εμείς παρέχουμε στους ασφαλισμένους σας». Όπως αναφέρουν ενδεικτικά παρότι υποχρεώνονται να παρέχουν υπηρεσίες 12 μήνες τον χρόνο, έχουν αποζημιωθεί για τις νοσηλείες 8 μηνών το 2013 και 7 μηνών το 2014. Συνολικά, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 300 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές.

Αναφορικά δε με τις εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ να διακόπτονται συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές που κάνουν επίσχεση, ο ΣΕΚ κατηγορεί τον Οργανισμό ότι ακολουθεί πρακτικές εκφοβισμού και εκβιασμού και καλεί τη διοίκηση «εάν πραγματικά πιστεύετε ότι έχει δίκαιο» να διακόψει άμεσα τη σύμβαση με όλες τις ιδιωτικές κλινικές εφόσον όλες βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών και όχι «να επιλέγετε μεμονωμένα μέλη μας με αστείες δικαιολογίες».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.