Ειδησεογραφικό site

Ιδιωτικές κλινικές επιβάρυναν παρανόμως τον ΕΟΠΠΥΥ με 50 εκατ. ευρώ

36

Ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποτελεσματικότητας σε ό,τι αφορά την πολιτική Υγείας που ακολουθήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια απο τους υπουργούς Υγείας της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα αποσταλεί από την Αριστοτέλους το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή την παρουσίαση του πορίσματος των ελέγχων στις ιδιωτικές κλινικές για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης θα παρουσιάσει το περίφημο πόρισμα – το οποίο καταγράφει υπερβάσεις και παράνομες χρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ όπως ο ίδιος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή- πλαισιωμένος από τρεις προκατόχους του υπουργικού θώκου του.

Οι κκ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανδρέας Λοβέρδος θα ξαναβρεθούν στην Αριστοτέλους 17 για να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία από τους ελέγχους που διεξήγαγαν πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες στα νοσήλια των κλινικών του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013.

Ο νυν υπουργός κάλεσε τους προκατόχους του ώστε να δείξει ότι η προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ έχει συνέχεια και συνέπεια καθώς ξεκίνησε επί των ημερών τους και συνεχίζεται έως σήμερα. Για την ακρίβεια ο «επιμερισμός» της ευθύνης και της επιτυχίας που θεωρούν ότι πιστώνονται οι τέσσερις βουλευτές γίνεται ως εξής: ο κ. Λοβέρδος υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος συνέχισε την προσπάθεια στήριξης του ασφαλιστικού οργανισμού ως υπουργος διότι ο φορέας ήταν αρμοδιότητα του τότε αναπληρωτή υπουργου, κ. Μάριου Σαλμά και ο κ. Γεωργιάδης επέσπευσε τη διαδικασία του Ελέγχου αναζητώντας τις υπερχρεώσεις και τις παραβάσεις ενός βάρος του κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, από τα 250 με 300 εκατ. ευρώ, που ήταν η δαπάνη του Οργανισμού προς ιδιωτικές κλινικές, ποσοστό 15% – 20%, δηλαδή 45 με 50 εκατομμύρια, δεν στοιχειοθετούνται. Ανέφερε επίσης ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν αστικές διαφωνίες, δηλαδή χρεώσεις για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες διαφωνίες και από τις δύο πλευρές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.