Ειδησεογραφικό site

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει»

134


«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο».

«Έχω συνηθίσει στην ιδέα οτι τα κόμματα δεν είναι αιώνια και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», πρόσθεσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως γνωστοποίησε, δεν θα δώσει το παρών στην αποψινή εκδήλωση για τα γενέθλια του Κινήματος γιατί «δεν θέλει να διαιωνίζει τις προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του το ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές κόντρες στο Κίνημα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ της αισχίστης μορφής».

«Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Βενιζέλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα συμβούλευα τον Γ. Παπανδρέου να κάνει κόμμα»

Ερωτηθείς για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είπε πως θα τον συμβούλευε να μην κάνει κόμμα.

«Ο κ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και έχει το δικαίωμα να κάνει ένα κόμμα αν επιθυμεί. Αν ήμουν από τους συμβούλους του δεν θα τον συμβούλευα κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αθλιότητες οι αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου»

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε αστειότητες και αθλιότητες τις αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου στην εκδήλωση της Δευτέρας, παρατηρώντας πως «δυστυχώς δεν έχουμε μάθει σε αυτήν την χώρα να ακούμε την άλλη άποψη».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου ότι κατά πολλούς παρατηρητές οι αποδοκιμασίες ήταν «στημένες», απάντησε: «Δεν νομίζω να ήταν στημένο. Μακάρι να στημένο γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πέντε βλάκες. Αν δεν ήταν στημένο υπαρχουν 100 βλάκες».

«Δεν υπάρχουν σε ολόκληρη χώρα σοβαροί άνθρωποι; Πρέπει να πάμε στον Κουβέλη;»

Στον κ. Πάγκαλο ζητήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του και για την προεδρολογία. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε εμφανώς κατά της επιλογής Φ. Κουβέλη, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- «μπήκε στην κυβέρνηση έφυγε από την κυβέρνηση, δεν δείχνει σοβαρότητα αυτό, και το μισό του κόμμα τον αμφισβητεί».

«Μπορεί να κανει ζημιά μια παρέμβαση εκτός τόπου και χρόνου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η πρόταση για τον Φ. Κουβέλη σημαίνει ότι «ψάχνουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο και τελικά βρίσκουμε ένα αβγό σφιχτό και το τρώμε γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να φάμε».

«Θα ήθελα να υπάρξει ένα πρόσωπο το οποίο να εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή πλειοψηφία […] κάποιον που να διαθέτει τα εχέγγυα σοβαρότητας. Δεν υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 100 άνθρωποι σοβαροί; Πρέπει να πάμε στον Κουβέλη;», διερωτήθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.