Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: Δικαστικοί επιμελητές πήγαν στο Δημαρχείο για κατάσχεση!

37

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν έκαναν την εμφάνισή τους δύο δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαταγή πληρωμής ανά χείρας, συνδεόμενη με παλιότερη οφειλή του δήμου προς ιδιώτη, αξίωσαν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία της δημοτικής αρχής.

Οι δικαστικοί επιμελητές, αφού επιχείρησαν -ανεπιτυχώς- να κατασχέσουν έπιπλα και χρήματα από το ταμείο του δήμου, κατευθύνθηκαν τελικώς στον όρχο του δήμου στην περιοχή του Φοίνικα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απ’ όπου προχώρησαν στην κατάσχεση πέντε οχημάτων και τριών μηχανημάτων.

Για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και «απίστευτο θράσος» εκ μέρους των δικαστικών επιμελητών, έκανε λόγο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν. Όπως εξήγησε, η διαταγή πληρωμής, την οποία επικαλέστηκαν οι δικαστικοί επιμελητές, συνδέεται με τιμολόγια του 2006 (διάστημα που ο δήμος διοικείτο από την προηγούμενη δημοτική αρχή) και αφορούσαν την προμήθεια ρουχισμού για τη δημοτική αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, το ύψος της αξιωθείσας οφειλής ανέρχεται σε 49.000 ευρώ, ποσό, πάντως, που, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, η σημερινή διοίκηση αμφισβητεί για διάφορους λόγους. «Ο Δήμος έχει κάνει αίτηση ανακοπής της διαταγής πληρωμής κι έχει ζητήσει προσωρινή αναστολή της εκτέλεσής της» δήλωσε ο Χ. Καπόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.