Ειδησεογραφικό site

Θερμά λόγια για το «Ποτάμι» από Καμίνη, Μπουτάρη και Τατσόπουλο

44

«Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους συνέδρους, σήμερα, δεύτερη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού, που διεξάγεται από χθες Παρασκευή στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί αύριο, με την εκλογή του προέδρου και των 30 περιφερειαρχών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του, ένα άλλο κόμμα» και απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε ότι το κίνημα πρέπει να έχει «τα συστατικά, τις αρχές και την πολιτική που λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε» και «όχι τους φίλους του προέδρου ή τους φίλους της γειτονιάς, αλλά τους πιο άξιους».

Άνοιγμα στο Ποτάμι έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι Το Ποτάμι προσπαθεί «να φέρει κοντά τους προοδευτικούς φιλελεύθερους με τους μεταρρυθμιστές αριστερούς» σημειώνοντας ότι θα είναι στη Βουλή «για να εκφράσει τη μεγάλη συμμαχία και το 51% του ελληνικού λαού»

Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα μηνύματα των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

«Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρα μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης.

«Η πιο σημαντική συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.