Ειδησεογραφικό site

Θεοχαρόπουλος: Καθοριστική η συμβολή της Φώφης Γεννηματά για την παραμονή μας στο ευρώ

22

Την αισιοδοξία του ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη που συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία, θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών δήλωσε στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Κοτζιά, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως τόνισε, «η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής δημοκρατικής Αριστεράς είναι ξανά στο προσκήνιο. Προτείνουν λύσεις και διεκδικούν μια νέα παρουσία σε όλη την Ευρώπη. Και θα ήθελα να τονίσω την αποφασιστική συμβολή της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, της Φώφης Γεννηματά στην τελική στάση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που καθόρισε και την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί σε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς, με όλη την παράδοση των αξιών και των αγώνων της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Η νηφαλιότητα του ηγέτη της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού, ο μαχητικός λόγος του ΚΚΕ εσωτερικού με τον Λεωνίδα Κύρκο. Οι φρέσκιες ιδέες, οι σύγχρονες αντιλήψεις του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του Γρηγόρη Γιάνναρου θα αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για μια μεγάλη Δημοκρατική Σοσιαλιστική Παράταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει οριστική διέξοδος από την κρίση μέσα από ένα πλαίσιο μόνο δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά πως η χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή, στρατηγική, ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που οδηγεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική. Αρκεί  να συμφωνήσουμε στο τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό. Συντηρητικό είναι ένα πρόγραμμα που μετακυλύει το βάρος της προσαρμογής πάντα στους αδύναμους, καθώς και η δογματική λιτότητα αντί για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά είναι βαθιά συντηρητικός και ο λαϊκισμός, που καλλιέργησε και καλλιεργεί αυταπάτες για επαναφορά στην πρότερη προβληματική κατάσταση και μάλιστα χωρίς δύσκολες αλλαγές. Προοδευτικό είναι να επιδιώκεις ευρύτερες συναινέσεις αλλά δεν είναι να προτάσσεις τον κρατισμό, να υιοθετείς όλα ανεξαιρέτως τα συντεχνιακά αιτήματα ακόμη και αν είναι κοινωνικά άδικα και κυρίως να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως πελάτες. Συντηρητική πολιτική είναι να προσπαθείς με πόλωση να συσπειρώσεις κομματικά ακροατήρια. Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που θα κρατήσει την χώρα εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης και όχι αυτή που θα διακινδυνεύσει την παρουσία μας στον Ε.Ε. και την ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.