Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης στην ΔΕΘ: Με ποιον θα κυβερνήσει ο Τσίπρας, με την Τασία;

57

«Μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας έχασε το 1/3 της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Το να ζητάει τώρα αυτοδυναμία 151 βουλευτές για να τους χάσει σε έξι μήνες νομίζω ότι είναι ένα σενάριο αστειότητας» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την φράση του Αλέξη Τσίπρα «δώστε μας άλλους δύο βουλευτές για αυτοδυναμία».

«Έχουμε ακόμη εννέα ημέρες μέχρι τις εκλογές» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επισήμανε τις συνεχείς μεταπτώσεις στους στόχους που θέτει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τη μία θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, την άλλη μιλάει υπέρ της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και την τρίτη ζητά αυτοδύναμη κυβέρνησης… «Νομίζω ότι την αυτοδυναμία την απορρίπτει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είναι επικίνδυνοι, σκέφτονταν την επιστροφή στη δραχμή, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχε η σκέψη να πάμε στη δραχμή. Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν διεκδικούμε θέση στην κυβέρνηση – Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε

«Ελπίζουμε ότι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ οι λίγοι άνθρωποι που κρατούν την λογική τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα είναι σύμμαχοι» την επομένη των εκλογών, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ζήτησε να μην θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 2ης Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας με τα κόμματα εξουσίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και αναφέρθηκε στις επιλογές του Ποταμιού να υπερψηφίσει τις συμφωνίες με τους δανειστές στην προηγούμενη Βουλή. «Αυτό δεν έγινε με ανταλλάγματα. Δεν θελήσαμε κάτι και δεν θέλουμε κάτι» εξήγησε αλλά εκτίμησε ότι «αυτό μπορεί να επαναληφθεί».

«Εμείς δεν διεκδικούμε θέση στην κυβέρνηση. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να είναι οι εξελίξεις προς όφελος των πολλών» δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

«Τα υπουργεία να μην πάνε σε άεργους»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι το Ποτάμι εξέτασε το ενδεχόμενο να προτείνει να μην συμμετέχουν άεργοι στην επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. «Αν βάζαμε βέτο να μπουν στην κυβέρνηση μόνο άνθρωποι που έχουν δουλέψει θα ήταν μια δύσκολη εξίσωση για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…» επισήμανε και ζήτησε «τα υπουργεία να μην πάνε σε άεργους» ή στελέχη του κομματικού σωλήνα που είτε ήταν συνεχώς κρατικώς μισθοδοτούμενοι είτε δημόσιοι υπάλληλοι.

«Δεν είναι όλοι οι παλιοί υπουργοί για πέταμα» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και εξήγησε: «Ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίσαμε τον κ. Πανούση, ξεχωρίσαμε τον υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Κρίνουμε όμως το σύνολο και το σύνολο απέτυχε».

«Θέλουμε να πάνε τα υπουργεία στους επαϊοντες κι εμείς έχουμε πολλούς» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Με την Τασία θα κυβερνήσει ο Τσίπρας;»

«Με ποιους νέους θα κυβερνήσει ο Τσίπρας; Ποια είναι τα νέα ονόματα; Θα κυβερνήσει με την Τασία που δεν μπορούσε ούτε νερό να δώσει στους μετανάστες και την έβαλε και στο Επικρατείας;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.