Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας κρύβει τους λογαριασμούς πίσω από τις κάλπες – Μας γελοιοποιεί

39

 

«Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Channel.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τα αίτια της απόφασης του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ανέφερε ότι «αυτό έγινε για έναν και μόνο λόγο: γιατί θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς του φθινοπώρου πίσω από τις κάλπες. Ο κόσμος γυρνάει τώρα από τις διακοπές του, ψηφίζει και μετά τον Οκτώβριο πληρώνει, τον Νοέμβριο πληρώνει, τον Δεκέμβριο πληρώνει. Είναι η συνήθης παραπειστική λογική των κομμάτων εξουσίας».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παράλειψε να αναφερθεί και στα capital controls που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες αναφέροντας ότι «το κόστος από το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστο καθώς γονάτισαν την επιχειρηματική μεσαία τάξη της κοινωνίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ακόμη είπε:

Για τις εκλογές:

Αυτό που προείχε αυτή τη στιγμή ήταν να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Χρειαζόταν λοιπόν για κάποιους μήνες, όσους ήταν αναγκαίοι στη κυβέρνηση αυτή να κυβερνήσει, με την ανοχή της αντιπολίτευσης. Εδώ αναγκαστήκαμε και ψηφίσαμε το μνημόνιο όλοι, δε θα ψηφίζαμε κάποια επιμέρους ζητήματα; Έπρεπε λοιπόν να πορευθεί με ευθύνη, να πάρει τις αποφάσεις που έχει δεσμευτεί και αμέσως μετά να γίνουν εκλογές. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Εκλογές, δημοψήφισμα, εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν πάει τη χώρα σε εκλογές γιατί θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς του φθινοπώρου πίσω από τις κάλπες. O κόσμος γυρνάει τώρα από τις διακοπές του, ψηφίζει και μετά τον Οκτώβριο πληρώνει, τον Νοέμβριο πληρώνει, τον Δεκέμβριο πληρώνει. Είναι η συνήθης παραπειστική λογική των κομμάτων εξουσίας.
Για τo τι θα προκύψει μετά τις εκλογές:

Φοβάμαι για τη σύνθεση της Βουλής που θα προκύψει απ’ αυτές τις εκλογές. Φοβάμαι μήπως έχουμε ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων. Ενίσχυση των ανθρώπων που μιλούν για δραχμή. Των ανθρώπων με φασιστικές ιδέες. Οι λύσεις όμως δεν υπάρχουν στα άκρα. Οι λύσεις βρίσκονται στη μετριοπάθεια και στη λογική. Η μετριοπάθεια πρέπει όμως να εμπεριέχει τόλμη και γρήγορες, σαφείς κινήσεις. Άλλα μιλάμε για μια χώρα που έχει ανάγκη, πάνω απ’ όλα, τη λογική. Δεν είναι προτεραιότητα ενός κινήματος να υπηρετεί την ιδεολογία. Προτεραιότητα ενός κινήματος είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτό είναι το Ποτάμι.

Για τη δυναμική του Ποταμιού:

Το σύνθημα του Ποταμιού είναι «Εμείς μπορούμε». Στους επτά μήνες της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας αποδείξαμε ότι έχουμε και τους ανθρώπους και τις λύσεις. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τα όσα λέμε αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέματα. Σε όποιο θέμα αγγίξαμε, όπως για παράδειγμα στο μεταναστευτικό, είχαμε αναφέρει τη λύση εξαρχής. Την είπαμε, μας λοιδόρησαν. Τους προσφέραμε και τις λύσεις για το ασφαλιστικό. Δεν θέλουν να μας ακούσουν. Το Ποτάμι λοιπόν λέει: «εμείς μπορούμε». Ελπίζω ότι αυτή τη φορά, τον Σεπτέμβριο, η ελληνική κοινωνία θα σκεφτεί ότι πρέπει να δώσει ένα τέλος στα ψέματα και να δώσει το πράσινο φως στους ανθρώπους που τόσο καιρό λένε την αλήθεια.

Για τις επιχειρήσεις που υποφέρουν:

Η ζημία για την ελληνική οικονομία και για την ελληνική οικογένεια είναι πολύ μεγάλη και δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί. Δε θέλω να μιλώ με συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά όλοι ξέρουμε ανθρώπους στον περίγυρό μας που είχανε υγιή επιχειρηματική δράση και τα capital controls τους κατέστρεψαν. Είναι κάτι που θα έπρεπε η χώρα να αποφύγει. Θα έπρεπε να είναι  η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά δεν ήταν γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν οσμίζεται τι συμβαίνει στην αγορά. Γιατί το μισό κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, οι οποίοι έχουν ζήσει ως δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα κόμματα και δεν ξέρουν τι σημαίνει επιχειρείν, τι σημαίνει ρίσκο, τι σημαίνει να πληρώνω τους εργαζόμενούς μου ή τι σημαίνει 23% ΦΠΑ.

Για το κλείσιμο των τραπεζών:

Το κόστος είναι ανυπολόγιστο από το κλείσιμο των τραπεζών. Ακούω κάτι ανόητους που προέρχονται δυστυχώς από την κοινωνική παράταξη που λένε «και τι έγινε που έκλεισαν οι τράπεζες, ο λαός δεν έχει λεφτά στις τράπεζες». Δεν είναι έτσι. Εγώ δεν μιλώ μόνο για την ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Μιλάω και για το πόσο επλήγη ο τουρισμός ή οι εξαγωγές με το τραπεζικό μας σύστημα να είναι υπό επιτήρηση. Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν, με τα capital controls είναι ότι γονάτισαν την επιχειρηματική μεσαία τάξη της κοινωνίας.

Για τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ:

Όταν εμείς τους λέγαμε ότι δεν μπορούν να δώσουν τον κατώτατο μισθό των 750  ευρώ εκείνοι μας έλεγαν «εμείς θα τον δώσουμε και θα το κάνουμε Δευτέρα μεσημέρι». Όταν στο «Έθνος» ο κ. Τσίπρας δήλωνε «θα σκίσω το μνημόνιο και θα είναι μέρα μεσημέρι» αυτό ήταν μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Όταν έλεγε ότι δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και τώρα μας λέει θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, αυτό είναι εξαπάτηση του ψηφοφόρου. Θα μου πεις δεν είναι καινούργιο, το έχουν κάνει και οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Εμείς κατηγορηθήκαμε πάρα πολύ για την ευθύτητα του λόγου μας. Το Ποτάμι όμως τώρα επιβεβαιώνεται σε αυτές τις προβλέψεις που είχε κάνει προεκλογικά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.