Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Οι εκλογές πάνε για 27 Σεπτεμβρίου

26

Θετικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως «οι εκλογές δεν θα γίνουν στα μουλωχτά», αλλά με την άνεση που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Θεοδωράκης αν και επισήμανε ότι το Ποτάμι δεν έχει πολλά κοινά σημεία επαφής με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη εντούτοις διατύπωσε τη συμφωνία του με την πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

«Οι αντιθέσεις δεν πρέπει να κρύβονται αλλά οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συζητούν ακόμα και αν διαφωνούν μεταξύ τους. Του εξήγησα ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα, να εξαντληθούν, δηλαδή, οι διερευνητικές εντολές και μετα να δημιουργηθεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης στις δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αλλά να τηρήσουμε και το γράμμα του Συντάγματος» συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τέλος καλό να υπάρχουν κόμματα που να έχουν μια σχέση μεταξύ αυτού που υπόσχονται και αυτού που πράττουν.

Λαφαζάνης: Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν εκλογές στα μουλωχτά

Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν εκλογές στα μουλωχτά τόνισε μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ζήτησε την «άνεση χρόνου» που προβλέπει το Σύνταγμα. Το μνημόνιο ψηφίστηκε νύχτα, δεν θα γίνουν έτσι και οι εκλογές, αλλά με ουσιαστικές διαδικασίες και ενημέρωση των πολιτών είπε ο κύριος Λαφαζάνης.

Κατόπιν, επανέλαβε πως με τον κύριο Θεοδωράκη συζήτησαν το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό: Ζήτησα αλλαγή του εκλογικού νόμου για να εκφραστεί αβίαστα και έντιμα η βούληση του λαού, αυτή είναι η πρόκληση που απευθύνουμε σε όλα τα κόμματα, στη ΝΔ και τον κύριο Τσίπρα, είπε και επεσήμανε πως ζήτησε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συζητηθεί το θέμα διά ζώσης. «Πρέπει να γίνονται αυτές οι συναντήσεις», είπε.

Τέλος, ο κύριος Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην Βουλή, λέγοντας: «Η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, και λειτουργεί και εμείς συμμετέχουμε γιατί διασφαλίζει τη δημοκρατία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.