Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Με ισχυρό ποσοστό το Ποτάμι θα γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων

35

«Η δική μας πρόταση είναι πολύ ξεκάθαρη. Το Ποτάμι διεκδικεί να παίξει πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στην Πάτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι καλεί τον κόσμο να παραμερίσει τις νουθεσίες τής Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει, δυνατά, το Ποτάμι, ώστε να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό, προκειμένου να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις από τη Δευτέρα, είτε μετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Το δικό μας σκεπτικό είναι πολύ απλό» και εξήγησε: «Έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τόσο οικονομικά, με κάποια δισεκατομμύρια, όσο και στην ψυχολογία μας». «Είναι η στιγμή για την μεγάλη στροφή, ώστε να επιβραβευθεί μία πολιτική, που ναι μεν πήρε 6% στις προηγούμενες εκλογές, αλλά ουσιαστικά ήταν μία πολιτική επιλογή, που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο ο Στ. Θεοδωράκης επεσήμανε: «Δώσαμε ένα στίγμα πολύ ξεκάθαρο, ακόμα και οι πιο καχύποπτοι έχουν να αναφέρουν ότι το Ποτάμι συμπεριφέρθηκε με κάθε σοβαρότητα και με πατριωτικό λόγο το προηγούμενο επτάμηνο, και στη Βουλή, και όπου έπρεπε να εκφράσει λόγο, είτε στην Ευρώπη, είτε απέναντι σε άλλα κόμματα και φορείς». «Εμείς νομίζουμε ότι κάναμε το καθήκον μας» σημείωσε.

Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «ο δρόμος από την 21η Σεπτεμβρίου και μετά θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, όποιος και να είναι ο νικητής».

Όπως ανέφερε «ο κόσμος θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα, πριν πάει την Κυριακή στην κάλπη» «Να ξέρει δηλαδή, ποιοι θα τον κυβερνήσουν και αυτό είναι το μόνιμο αίτημά μας» εξήγησε.

Ο Στ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη «να μην κρύβονται», όπως είπε «και να απαντήσουν στη βασική ερώτηση του ελληνικού λαού, δηλαδή με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσουν». «Ο κ. Μεϊμαράκης θα κυβερνήσει με το παλιό, με αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αδιέξοδο με αυτούς που καταψηφίστηκαν, με τους παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας;» διερωτήθη. Συνεχίζοντας, είπε ότι αντίστοιχο είναι το ερώτημα και για τον κ. Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας κάνει συχνά αυτοκριτική, αλλά στην πράξη δεν έχει απαντήσει ποτέ στο μεγάλο ερώτημα, με ποιους υπουργούς, δηλαδή, θα κυβερνήσει. Με αυτούς που δημιούργησαν τις εικόνες της ντροπής το προηγούμενο επτάμηνο, με αυτούς που επιβραβεύει στα ψηφοδέλτιά του;».

«Ο λαός αυτή την φορά, πέρα από το πρώτη φορά Αριστερά, σκέπτεται πρώτη φορά στα σοβαρά, διότι θέλει να πάρει μία σοβαρή απόφαση για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών του» επεσήμανε.

Με αφορμή τη σημερινή προεκλογική εκδήλωση στην Πάτρα, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «το Ποτάμι προσπαθεί να κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, γι’ αυτό διοργανώνει συζητήσεις με δημοσιογράφους από την περιφέρεια». «Αυτός ο προεκλογικός αγώνας αναλώθηκε σε δευτερεύοντα πράγματα και δεν συζητήθηκαν πράγματα, που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να είχαν αναδειχθεί». σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.