Ειδησεογραφικό site

Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 θέλει ο Στ. Θεοδωράκης

24

Διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά από τη συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, πρότεινε πριν την προσφυγή στις κάλπες -σε έναν χρόνο από τώρα- να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να συμφωνηθεί μια πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε ως καταλληλότερο χρόνο για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, καθώς όπως είπε δεν πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

«Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο να μας ενώνει», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου.

theodarakis-papouliasΣτο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ευρισκόμενοι στο γραφείο του κ. Παπούλια ο πρόεδρος του «Ποταμιού» επισήμανε την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας που θα ενώνει όλους τους Έλληνες.

«Ελπίζω να μπορέσουμε και τώρα να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

«Είναι καλό ο Πρόεδρος να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία», παρατήρησε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Ενας πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μια ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.