Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρουν οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτές της κοινωνίας

35

«Μέσα στον πανικό των μνημονίων έγιναν λάθη τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, με ενδιαφέρουν οι κόκκινες γραμμές της κοινωνίας».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, συνέστησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει με τον κ. Γιούνκερ, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο της Ελλάδας. «Ο κ. Γιούνκερ μου αποκάλυψε ότι μπορεί να εξασφαλίσει στην Ελλάδα 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020. Κι αυτά δεν είναι μνημονιακά λεφτά, είναι ένας τρόπος να υπάρξει ανάπτυξη της τάξης του 3%», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί άλλη επικοινωνιακή τακτική στην Ελλάδα και άλλη στο εξωτερικό.

«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων. Μιλούν για μείωση των μεγάλων συντάξεων και ζητούν περιορισμό των πρόωρων συντάξεων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και έκανε λόγο για «αντάρτικο χρόνου» από τη μεριά της κυβέρνησης, σε μια εποχή που, όπως είπε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Όπως παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ η χρεοκοπία και η δραχμή δεν είναι κάτι τρομερό. «Εμείς είμαστε απόλυτοι. Η χρεοκοπία είναι η καταστροφή της χώρας. Κι αυτό ο κ. Τσίπρας πρέπει να το πει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και σε όσους φλερτάρουν με τη χρεοκοπία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Ευρώπη «μικρά εγκλήματα» σε βάρος του ελληνικού λαού. «Μέσα στον πανικό των μνημονίων έγιναν λάθη τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει. Το στοίχημα όμως είναι να μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να μην μείνουμε και στάσιμοι», πρόσθεσε.

«Πρέπει να καταλάβουν και στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα τους είναι απαραίτητη. Υπήρχε όμως ένας ενθουσιασμός τους πρώτους μήνες για τον κ. Τσίπρα. Έλεγαν ότι έρχεται κάτι καινούριο το οποίο όμως θα φέρει και μεταρρυθμίσεις. Αυτό συνέβαινε καθώς όλοι είχαν βαρεθεί τα παλιά κόμματα. Κι όμως σήμερα στην Ευρώπη δηλώνουν απογοητευμένοι.

Δηλώνουν πως δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλάει για τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σαν να είναι κάποιος τυχαίος πολιτικός. «Η κ. Κωνσταντοπούλου μας είπε σήμερα ότι για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φταίει ο κ. Γιούνκερ», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ΔΝΤ.

«Εμείς δεν θα μετέχουμε σε μια κυβέρνηση με τέτοια μυαλά σαν αυτά που κουβαλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων, χωρίς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.