Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

32

Το όποιο σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του.

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. Ο,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης στην «Αγορά».

«Πώς να υπάρξει συναίνεση;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας: «Η παρέα του Μαξίμου ενισχύει το κομματικό κράτος, θωπεύει τις συντεχνίες και παζαρεύει με τα συμφέροντα ή δημιουργεί δικά της. Και σε όλα φλέγοντα ζητήματα, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία κυβερνούν με την ανεμελιά του διαδηλωτή».

Στο ερώτημα για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Νομίζω ότι έχουν μαζευτεί πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και ο κ. Τσίπρας κεντροαριστερός δηλώνει πλέον. Εμείς λοιπόν δεν διαγκωνιζόμαστε για έναν τίτλο που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το Ποτάμι είναι η νέα προοδευτική δύναμη της χώρας».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις «αισιόδοξες» δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών ανέφερε: «Και ο Στάλιν συνήθιζε να λέει ότι αυτό που ξεχώριζε τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά. Ρωτήστε λοιπόν τους Έλληνες πολίτες αν όντως αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.