Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Ίδιο το Μνημόνιο του Γιούνκερ και του Τσίπρα

37

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισαν να βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο του λαού για να μην διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και υπερασπιζόμενος την ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, για να μην διακινδυνευτεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι μπερδεύεται όταν ακούει διαφορετικές φωνές στο αυτί του» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «και η πρόταση Γιούνκερ και η πρόταση Τσίπρα αποτελούν, δημοσιονομικά, το ίδιο μνημόνιο».

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία το Μάρτιο να πάρει μία καλύτερη συμφωνία από την Ευρώπη, αλλά με δική του ευθύνη δεν έγινε..

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «στο «ναι» στρατεύεται αυτήν τη στιγμή ο δημιουργικός κόσμος της χώρας», ενώ, αντιθέτως, από το μπλοκ του «Όχι», που το αποτελούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Χρυσή Αυγή «εμφανίζονται αντιδημοκρατικές συμπεριφορές».

Και γι’ αυτό τόνισε την ανάγκη «να μην γίνει η διχαστική μάχη του δημοψηφίσματος».

Αν ο λαός πει σε ποσοστό 60% να παραμείνουμε στην Ευρώπη, δεν θα μπορεί να γυρίσει την πλάτη του ο κ. Τσίπρας, είπε ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι μπορεί να υπάρξει άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, εφόσον επικρατήσει αίσθημα ευρωπαϊκής ευθύνης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, εξάλλου, εξήγησε ότι, ενώ είπε στον κ. Τσίπρα ότι «για το καλό της χώρας θα σε στηρίξω», ο πρωθυπουργός στη Βουλή «με κατήγγειλε για τη στήριξη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.