Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης:Προσβολή για τη χώρα η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής

42

Με δήλωσή του μετά την «ανάγνωση» των αυτοδιοικητικών αποτελεσμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα ποσοστά των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας: «Θα είναι μια προσβολή για τη χώρα εάν στην τρίτη θέση βρεθεί μια παλιά δύναμη, μια οπισθοδρομική δύναμη, μια δύναμη βίας, και δεν βρεθεί το Ποτάμι».

«Τα παλιά κόμματα για άλλη μια φορά συμπεριφέρονται παράλογα. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν. Βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος. Σε πολλές περιπτώσεις όμως το δέντρο είναι μαραμένο, είναι κουτσουρεμένο. Αν δείτε τα φαβορί τους, σε πολλές περιπτώσεις είναι πίσω από τα ποσοστά που πήρανε τα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές», είπε ο αρχηγός του Ποταμιού κάνοντας περιήγηση στα ποσοστά των αυτοδιοικητικών υποψηφίων.

«Για μας, για το Ποτάμι, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, ούτε για την επόμενη Κυριακή», υποστήριξε και τόνισε: «Τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα, είναι θέματα αρχής. Δεν μετέχουμε σε αυτή τη διαμάχη, δεν έχουμε κομματικές γραμμές. Λέμε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να προχωρήσει μόνη της και λέμε όχι στα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Πρέπει να αφήνονται οι ενήλικες πολίτες να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος, ποιος θα είναι περιφερειάρχης».

Η δήλωσή του έκλεισε με κάλεσμα ευρύτερης συμμετοχής στον β’ γύρο, όπου και το βάπτισμα του πυρός για το Ποτάμι: «Ελπίζω την επόμενη Κυριακή να πάει περισσότερος κόσμος στις κάλπες. Εχουμε τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών και έχουμε και τις Ευρωεκλογές. Και νομίζω ότι ο μικρός τελικός για τις Ευρωεκλογές ίσως να είναι ο σημαντικότερος. Ισως δηλαδή να είναι σημαντικότερο το ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα στην πατρίδα μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.