Ειδησεογραφικό site

Θα απέχουμε από επικίνδυνες κινήσεις λέει ο Βαρουφάκης – Κάναμε πολλά για μια συμφωνία

50

Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, έδωσε ο ΥΠΟΙΚ ενόψει Eurogroup στην οποία παραδέχεται ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει πολλά για μια συμφωνία ενώ δεσμεύτηκε να απέχει από κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα.

«Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ενόψει του σημερινού (Παρασκευή) κρίσιμου Eurogroup.

O έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως «αυτό που δε θα δεχθούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες.»

«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, και εκτίμησε ότι «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια τιμωρητική βάση.»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνιστώντας όμως να «μη βιαζόμαστε». «Οι ευθύνες βαρύνουν πια άλλους» ανέφερε με νόημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.