Ειδησεογραφικό site

Θέμα στον Guardian ο Αθανασίου: Είναι ομοφοβικός με απόψεις ΧA

39

Στην άρνηση του Υπ. Δικαιοσύνης να νομοθετήσει η παρούσα κυβέρνηση υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων με κύρωση του συμφώνου συμβίωσης αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian μετά τις σχετικές δηλώσεις του Χ. Αθανασίου.

Στην άρνηση του Υπ. Δικαιοσύνης να νομοθετήσει η παρούσα κυβέρνηση υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων με κύρωση του συμφώνου συμβίωσης αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian σε εκτενές δημοσίευμα με το οποίο χαρακτηρίζει τον Χ. Αθανασίου «ομοφοβικό».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης, πως τα λόγια του προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των λογής ακτιβιστών στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει πως μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις ως προς το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών.

Αμέσως μετά την απόφαση ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το άρθρο, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά αμέσως «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα πυρά της εκκλησίας και των δεξιών του κόμματός του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Το άρθρο σημειώνει πως πέραν του Χαράλαμπου Αθανασίου υπάρχουν και άλλες «φωνές» στην Ελλάδα που αντιτίθενται σθεναρά στο θέμα. Ένας εξ αυτών είναι ο Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη που προσφάτως είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης».

Στην ίδια όχθη βρίσκεται και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής που έχει καταγγείλει την ομοφυλοφιλία ως «ασθένεια». Με τη ρητορική να φτάνει σε τέτοια ακραία σημεία, η κοινότητα των γκέι και των ακτιβιστών απέχουν πολύ από το να καταφέρουν να περάσουν τις θέσεις τους στην επίσημη πολιτεία.

Μάλιστα, αναφέρει το άρθρο, οι δηλώσεις Αθανασίου είναι ακόμη πιο σοκαριστικές, καθώς εκφράζονται σε μια στιγμή όπου έχουν σημειώνει στην Ελλάδα πολλά κρούσματα βίας κατά ομοφυλόφιλων.

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, εξέχων ακτιβιστής της LGBT (οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών) τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται ωσάν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας για τις ”συνέπειες” που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλούν μια δυσωδία φόβου, του χειρίστου είδους».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.