Ειδησεογραφικό site

Θέλουν να δραπετεύσουν μέσα από τα συντρίμμια

507

Του Βασίλη Στεφανακίδη

Οι μάσκες έπεσαν αλλά ο όχλος αρνείται να το δει. Ο Τσίπρας με αυτό το ανήκουστο, πρωτοφανές και στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας δημοψήφισμα, επιχειρεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν υπέκυψε και δεν “λέρωσε” με αίμα την αριστερή του συνείδηση. Πλανάται πλάνην οικτράν όμως. Η υπογραφή κάτω από την πρόταση  μέτρων 8 δισ. που ο ίδιος έστειλε στους δανειστές, υπάρχει και μόνο οπαδοί τύπου Κιμ Γιουνγκ δεν θέλουν να το δουν.

Καλεί λοιπόν το λαό, μέσα από ένα μεθοδευμένο και κατευθυνόμενο δημοψήφισμα, να πει όχι στην πρόταση των θεσμών, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν θα υπάρξει καμιά νέα όπως έχουν δηλώσει ρητά και απερίφραστα οι δανειστές ούτε την επομένη αν  επικρατήσει το όχι στο οποίο προσπαθεί να παρασύρει  το εκλογικό σώμα ο Τσίπρας και η παρέα του.

Καλούν λοιπόν το λαό με επαναστατικές κορώνες να πει όχι, χωρίς όμως να του λένε τι θα το κάνουν αυτό το ΟΧΙ την επόμενη Δευτέρα. Μηρυκάζουν κάποια ψευδοεπιχειρήματα εκτός τόπου και χρόνου  πως και καλά θα πάνε να διαπραγματευτούν με  ισχυρότερη νωπή εντολή.
Λες και η εντολή που πήραν πριν 5 μήνες  μπαγιάτεψε και δεν ισχύει!

Όταν γνωρίζουν πως στην Ευρωζώνη την οποία  με απύθμενη ανοησία ήθελαν να αλλάξουν ( δεν τους αρκούσε να αλλάξουν μόνο την Ελλάδα!) δεν θέλει να τους δει κανείς στα μάτια του.
Πόσο μάλιστα να  ξανακαθίσουν μαζί του στο ίδιο τραπέζι και να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις του, να του δώσουν λεφτά των φορολογουμένων τους και χωρίς εγγυήσεις ότι θα τα πάρουν κάποτε πίσω. Ο απόλυτος παραλογισμός.

Παράλληλα έχει εξαφανισθεί από το κάδρο και η πρόταση Τσίπρα με τα 8 δισ. Μέτρα.
Δεν μπαίνει καν ως ενδεχόμενο συζήτησης η δική του πρόταση, για τον απλούστατο λόγο  ότι οι σύντροφοι του μέσα στο κόμμα και την κυβέρνηση, του την έτριψαν στα μούτρα και του διαμήνυσαν να μη διανοηθεί να τη φέρει στη Βουλή της Ζωής!

Και αφού όπως  υποκριτικά λένε ότι δεν έχουν σχέδιο δραχμής για την επόμενη, πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της επόμενης μέρας με την χώρα απομονωμένη από την παγκόσμια κοινότητα , τις τράπεζες κλειστές, με ανύπαρκτη ρευστότητα στο ελληνικό κράτος αλλά και με το απευκταίο ενδεχόμενο έκδοσης  εθνικού νομίσματος να απαιτεί για πρακτικούς λόγους τουλάχιστον 9 μήνες!

Τι θα γίνει λοιπόν  την επομένη του όχι το οποίο στηρίζουν διάφοροι άφρονες παρασύροντας τον κόσμο; Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι  και για αυτό κάνουν την πάπια.

Και ενδεχομένως επειδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται γι αυτό και μέσα τους, να εύχονται να επικρατήσει το ΝΑΙ έτσι ώστε να έχουν το άλλοθι να δραπετεύσουν από την εξουσία και να σώσουν όσο  είναι δυνατόν το μαγαζάκι τους μετά τις εθνικές εκλογές  που θα ακολουθήσουν .
Όμως κι έτσι να συμβεί γελιούνται αν νομίζουν ότι τόσο απλά αποσείουν τις ευθύνες τους για την κατάντια της χώρας.

Μια κατάντια εν έτει 2015 και μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας και στερήσεων, να βλέπουμε τους απόμαχους της ζωής να σέρνουν τα κουρασμένα τους κορμιά από ΑΤΜ σε ΑΤΜ και μετά από πολύωρες ουρές να παίρνουν στα χέρια τους 60 ευρώ!

Κι αυτά χθες και σήμερα γιατί αύριο Τετάρτη δεν το βλέπω, καθώς η τράπεζες καταρρέουν.
Μια κατάντια που δυστυχώς δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος και αν συνεχίσουμε το δρόμο που μας δείχνει αυτή η παρεούλα των 15μελών μαθητικών συμβουλίων με μέντορες μπαρουτοκαπνισμένους και αμετανόητους κομμουνιστές, δεν είναι μακρινές οι εικόνες των δελτίων τροφίμων όπως στην κατοχή ή στον “παράδεισο” των κομμουνιστικών καθεστώτων.

Και τέρμα η πλάκα με τους κινδυνολόγους, τους διαπλεκόμενους, τους γερμανοτσολιάδες και τις εσωτερικές τρόικες. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και όποιος δεν τη βλέπει, χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Όσο για το ΝΑΙ έχω να πω πως  αυτή η επιλογή, δεν σημαίνει ότι λέμε ναι στο σχέδιο των δανειστών αλλά τουλάχιστον αλλάζουμε διαπραγματευτές και έχουμε ελπίδες να μας δώσουν ένα ακόμα μικρό τράτο να συμφωνήσουμε  και να σωθούμε από τον απόλυτο όλεθρο στο και ένα.

Πάντως επιμένω πως αν ο Τσίπρας θέλει να προσφέρει έστω την ύστατη στιγμή, κάτι θετικό(αν μπορεί να το πει κανείς έτσι) έχει κάποιες ώρες ακόμα να πει  για μαι φορά στη ζωή του το δικό του  ΝΑΙ σε μια συμφωνία και να σωθούμε.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.