Ειδησεογραφικό site

Θέλετε να αδυνατίσετε; Νερό και λεμόνι!

758

Μια καλή ιδέα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι να προσθέσετε λεμόνι στο νερό σας.


logoi-pioume-proi-nero-lemoni-1

Μελέτες δείχνουν, ότι οι πολυφαινόλες στα λεμόνια, ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους. Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα, αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται).

Ενώ, μια δίαιτα σκέτου χυμού λεμονιού από μόνη  της δεν ενδείκνυται, ο χυμός λεμονιού μαζί με πόσιμο νερό μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με τα γεύματά σας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να βοηθήσετε τη γρηγορότερη αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε με διάφορους τρόπους:

 

lemon-slice-in-water-356

1. Γεμίστε ένα φλιτζάνι ή μια κούπα με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού. Πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα ακόμα το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Ο χυμός του λεμονιού έχει διουρητικές ιδιότητες κι αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το συκώτι και τα νεφρά σας σε ομαλή λειτουργία.

2. Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά υψηλής θερμιδικής αξίας με παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού. Θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες σας, αφού θα περιορίσετε τόσο τη ζάχαρη, όσο και τις χημικές ουσίες. Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι πολύ σημαντικό όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και οι χημικές ουσίες και τα τεχνητά σάκχαρα που βρίσκονται στα περισσότερα επεξεργασμένα ποτά, μπορεί πραγματικά να λειτουργήσουν εναντίον σας.

logoi-pioume-proi-nero-lemoni-3

3. Γεμίστε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού με νερό και προσθέστε σ’ αυτό μερικές φέτες λεμόνι και ένα κλαδάκι φρέσκο δυόσμο. Αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τα λεμόνια και το δυόσμο το επόμενο πρωί και πίνετέ το κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4. Πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού, 15 με 20 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα σας χορτάσει και θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να κρατήσετε τις μερίδες σας υπό έλεγχο. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα με την πείνα και έτσι το να παραμείνετε διαρκώς ενυδατωμένοι, είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσετε σωστά την όρεξή σας.

Προσοχή: Ποτέ μην κάνετε για περισσότερες από 24 ώρες δίαιτα όπου θα πίνετε αποκλειστικά νερό με χυμό λεμονιού, χωρίς να βάλετε κάτι άλλο στο στόμα σας, γιατί αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα πίεσης στον οργανισμό σας.

 

ΠΗΓΗ: medinova.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.