Ειδησεογραφικό site

Θάλαμοι καραντίνας στο «Αμαλία Φλέμινγκ» -Σε ετοιμότητα για τον ιό Εμπολα

47

Η σκιά του ιού Εμπολα δεν έχει απλωθεί ακόμη πάνω από τη χώρα μας, αλλά κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη. Για αυτό και ήδη οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Για αυτό το λόγο είναι έτοιμοι θάλαμοι καραντίνας σε πτέρυγα του ΓΝΑ «Αμαλία Φλέμινγκ». Το νοσοκομείο που βρίσκεται στα Μελίσσια έχει καθοριστικό ως το «κέντρο» υποδοχής σε περίπτωση κρουσμάτων του ιού στην Ελλάδα.

Εκεί, σε ένα απομονωμένο κτίριο χωρίς άλλες δομές, υπάρχουν δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης για μεταδοτικά νοσήματα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για θαλάμους που μοιάζουν με εκείνους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, εξοπλισμένοι με αναπνευστήρες, εξοπλισμό διασωλήνωσης και μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς.

Η βασική τους διαφορά συνίσταται στο ότι δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα, ότι εξαερίζονται με ειδικό σύστημα που φιλτράρει τον αέρα και όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα για να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτούς, ο αέρας που περιέχουν δεν βγαίνει προς τα έξω.

Επιπλέον, τα άτομα που εισέρχονται σε αυτούς τους θαλάμους φορούν ειδικές ολόσωμες στολές και ειδικές μάσκες και γάντια τα οποία είναι τύπου TYVEK επιπέδου 4 που προορίζονται για επιδημίες και καλύπτουν όλο το κεφάλι και το σώμα.

Ηδη, την Παρασκευή αποφασίστηκαν και τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού του ιού Εμπολα στην Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.