Ειδησεογραφικό site

Υμνοι για Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο από «USA Today» και «Travel & Leisure»

142

«Μία κρουαζιέρα στην Ελλάδα σε ταξιδεύει σε ονειρεμένα τοπία όπου η ιστορία χιλιάδων ετών βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου…», έτσι ξεκινάει το αφιέρωμα αμερικανικής εφημερίδας, που προτρέπει τους τουρίστες να κάνουν κρουαζιέρες το φετινό καλοκαίρι, στα ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, τα δρομολόγια δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη, να απολαύσει το ειδυλλιακό τοπίο, να χαλαρώσει στα γραφικά ταβερνάκια των νησιών και να απολαύσει το κρασί του, να εξερευνήσει τις μαγευτικές παραλίες τους και να θαυμάσει το γραφικό σκηνικό που συνθέτουν τα λευκά σπίτια που είναι κτισμένα πάνω στους βράχους τους.

 

 

Η ηλεκτρονική μορφή της «USA Today», κάνει ιδιαίτερα μνεία στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και τη Ρόδο και στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρει τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά.

«Η Ελλάδα διαθέτει σχεδόν 6.000 νησιά, εκ των οποίων μόνο τα 227 είναι κατοικημένα»,  εξηγεί στο αφιέρωμα ενώ παράλληλα παραθέτει δέκα προγράμματα κρουαζιέρας που επιτρέπουν στους επίδοξους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τα ελληνικά νησιά.

Travel & Leisure: H Σαντορίνη είναι το πιο όμορφο νησί του κόσμου

santoriniΣτους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για μια ακόμη χρονιά συγκαταλέγονται νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «World’s Best Awards» 2014, του περιοδικού Travel + Leisure.

Οι αναγνώστες του περιοδικού ξεχώρισαν τη Σαντορίνη ως το πιο ωραίο νησί στον κόσμο, ενώ η Κρήτη και η Μύκονος βρίσκονται στην τρίτη και την πέμπτη θέση, αντίστοιχα, στην κατηγορία των ευρωπαϊκών προορισμών.

Η Σαντορίνη, η οποία πέρυσι βρισκόταν στην τετάρτη θέση, σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας για τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου, αφήνοντας πίσω της τρία νησιά της Χαβάης, καθώς και το Μπαλί της Ινδονησίας.

Όσον αφορά τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι αναγνώστες του περιοδικού συμπεριέλαβαν στην πρώτη πεντάδα τη Σαντορίνη, το Κάπρι της Ιταλίας, την Κρήτη, τη Σικελία της Ιταλίας και τη Μύκονο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.