Ειδησεογραφικό site

Η φύλακας της Κνωσσού περιγράφει τη στιγμή που την χτύπησε ο κεραυνός

53

Επέστρεψε στο πόστο της η  Ειρήνη Μαγουλάκη, η εγκυμονούσα Ελληνίδα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, καθώς -για καλή της τύχη- δεν υπέστη κανένα τραύμα, από τον κεραυνό που έπεσε στο σημείο την περασμένη Παρασκευή. 

Στις 29 Μαΐου οι τουρίστες που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη κατάσταση, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσει στο σημείο κεραυνός. Μια νεαρή Ρωσίδα τουρίστρια νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, καθώς έπαθε ανακοπή όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό, ενώ αρκετοί παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά- και μεταφέρθηκαν εγκαίρως σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Η 33χρονη Ελληνίδα, τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν παραδέχεται ότι ακόμα έχει κενά μνήμης, παρόλο που δεν έπαθε τίποτα στην υγεία της. «Με χτύπησε το ωστικό κύμα. Εκείνη την ημέρα θυμάμαι ότι από το πρωί είχε κρύο. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει πολύ και τότε άνοιξα την ομπρέλα μου και στάθηκα μες τη βροχή προκειμένου να σταθούν όσοι περισσότεροι τουρίστες δεν είχαν μαζί τους ομπρέλα κάτω από ένα μικρό υπόστεγο που υπάρχει στο σημείο. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκε πεσμένος κάτω όλος ο κόσμος ενώ μόνο δυο τρεις από τους παρευρισκόμενους έμειναν όρθιοι», λέει στο protothema.gr η κυρία Μαγουλάκη.


Η Ειρήνη Μαγουλάκη

Η κυρία Μαγουλάκη μελανιασμένη από το κρύο και βρεγμένη έμεινε στο σημείο και βοηθούσε τους τουρίστες μαζί με τους συναδέλφους της ακόμα και την ώρα που έφτασαν στο σημείο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. «Οι συνάδελφοί μου που γνώριζαν για την εγκυμοσύνη μου ανησύχησαν για εμένα. Είπαν να μεταφερθώ κι εγώ με το ΕΚΑΒ αλλά προτίμησα να πάω με επιβατηγό αυτοκίνητο γιατί δεν ήθελα να στερήσω τη θέση από κάποιον τραυματία, εφόσον ένιωθα καλά», λέει η 33χρονη.

Η ίδια σπούδασε παιδαγωγός, ωστόσο σήμερα εργάζεται ως φύλακας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού αφού μόνο εκεί κατάφερε να βρει δουλειά. Θυμάται τη νεαρή τουρίστρια που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα να βρίσκεται αναίσθητη και πεσμένη στο έδαφος. «Θα μπορούσε οποιοσδήποτε από εμάς να είναι στη θέση της. Εύχομαι να συνέλθει η κοπέλα. Ανησυχήσαμε πολύ όταν διαπιστώσαμε ότι έχασε τις αισθήσεις της. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βοηθήσω τον κόσμο προκειμένου να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες», λέει η κυρία Μαγουλάκη.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Τα σχόλια είναι κλειστά.