Ειδησεογραφικό site

Η «φωνή» του Λαφαζάνη κατά της αντιπολίτευσης – Πουλημένοι οι φιλοευρωπαίοι, γράφει το iskra

33

«Τρόικα εσωτερικού», «πέμπτη φάλαγγα» και «πολιτικοί εκπρόσωποι των θεσμών στη χώρα μας» χαρακτηρίζονται ο κ. Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ), ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι) και η κ. Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) σε ανυπόγραφο κείμενο της ιστοσελίδας Iskra.gr, που απηχεί αυθεντικά τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ (υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη). Αφορμή ότι οι ηγέτες της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνομιλούν με ποικίλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η επίθεση εστιάζεται βέβαια και στους ίδιους τους Ευρωπαίους, σ΄ αυτό το κείμενο που στηρίζεται σε δημοσιογραφικού τύπου αναφορές διμερών επαφών και δηλώσεις.

Ολόκληρο το κείμενο της Iskra:

«ΘΕΣΜΟΙ»: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΣΤΟ «ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝ ΛΕΥΚΩ» ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ». ΣΑΜΑΡΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
Σε εξέλιξη είναι από τις 10:15 το πρωί, ώρα Ελλάδας στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες η νέα εξαμερής συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ρέγκλινγκ.
Οι Financial Times, μέσω του κεντρικού τους αρθρογράφου Peter Spiegel κάνουν λόγο για τελεσίγραφο της τελευταίας στιγμής από τους «Θεσμούς». Συγκεκριμένα ,τονίζουν ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έλθει σε συμφωνία στη συνάντηση με τους δανειστές, τότε στο Eurogroup στις 14:30 θα κατατεθεί το δικό τους σχέδιο. Μάλιστα ο αρθρογράφος της εφημερίδας Peter Spiegel, σχολιάζει με νόημα: Η ώρα του «take it or leave it» πλησιάζει!
Eν τω μεταξύ ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Σέλινγκ τόνισε εκβιαστικά σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση: «Είμαι πάντοτε αισιοδόξος, αλλά με εκπλήσσει η άνεση με την οποία η κυβέρνηση παίζει το μέλλον της χώρα της». Με τελεσιγραφικό ύφος τόνισε, μάλιστα, ότι «σήμερα είναι η τελευταία διορία , αλλιώς δεν θα προλάβει να περάσει η συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια».
Την ίδια ώρα η τρόικα εσωτερικού ανασυντάσσεται και προσπαθεί , πάση θυσία, να στοιχηθεί στο πλευρό των δανειστών.
Για το ελληνικό πρόγραμμα παρεμβαίνει σήμερα Πέμπτη(25/6) στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με διαρροές στον ημερήσιο τύπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει την αναγκαιότητα μιας συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ενώ θα στηρίξει με «νύχια και με δόντια» τις κύριες επιδιώξεις των δανειστών προτείνοντας να δοθεί έμφαση στη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο με αποτέλεσμα την περαιτέρω διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και πιθανότατα στην απόλυση εργαζομένων. Θα τονίζει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πακέτου «μεταρρυθμιστικών» – απορρυθμιστικών παρεμβάσεων και, φυσικά, θα στηρίξει προώθηση ενός ευρύτατου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος ξένων και εγχώριων ιδιωτών – «αρπακτικών».
Από την προσπάθεια της εγχώριας «πέμπτης φάλλαγας» δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ως προνομιακός συνομιλητής του κονκλαβίου του νεοφιλελευθερισμού στην ΕΕ.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Απόψε το βράδυ είναι προσκεκλημένος του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και του Γκι Φέρχοφσταντ προέδρου των φιλελεύθερων και δημοκρατών (ΑLDE) σε δείπνο εργασίας.
Αλλά και η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είναι στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
Όπως φαίνεται οι πολιτικοί εκπρόσωποι των «Θεσμών» στη χώρα μας καλοβλέπουν και ενδεχομένως προετοιμάζουν και πιέζουν για μια κυβέρνηση, δήθεν, εθνικής ενότητας «τύπου Παπαδήμου», η οποία επιδιώκουν να έχει ως μαϊντανό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα «συμφωνία» προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας.
Η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει στα τελεσίγραφα των «Θεσμών», πιστή στη λαϊκή εντολή για απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και κάθε τύπου νεοαποικιακή κηδεμονία.
Είναι πρόδηλο ότι μια ελπιδοφόρα και βιώσιμη προοπτική για τη χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας , χωρίς την αναγκαία ρευστότητα που θα δώσει πνοή στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία μακριά από τα δεσμά της «Θεσμικής» χρηματοδότησης και χωρίς μια δραστική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Οι στιγμές είναι κάτι παραπάνω από οριακές για το μέλλον του τόπου και του ελληνικού λαού.
Η χώρα μας διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες μπορούν να δώσουν μια νέα προοδευτική διέξοδο και να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό και τη χώρα σε μια νέα πορεία μακριά από τα μνημονιακά δεσμά και τον νεοφιλελευθερισμό.
Η γνώση και οι επεξεργασίες υπάρχουν. Είναι η ώρα αυτό να τεθεί στο προσκήνιο και να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού».

Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Χ. Τρικούπη, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ισκρα που μιλά για «πέμπτη φάλαγγα» στη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας και το ΠΑΣΟΚ.

Οπως υποστηρίζει «επιχειρούν να διχάσουν ξανά τον ελληνικό λαό για να κρύψουν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και το φόβο τους για ενδεχόμενο εκτροχιασμό της «αριστερής» τους πλατφόρμας».

«Οι οπαδοί της ρήξης και της δραχμής, το ξέρουν καλά το παιγνίδι: Σενάρια συνωμοσίας και προβοκάτσιες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη και προσθέτει: «Αυτοί που δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη προς τους ρατσιστές λαϊκιστές ακροδεξιούς ενδοκυβερνητικούς τους εταίρους που καταψήφισαν το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, έχουν το θράσος να μιλούν για «πέμπτη φάλαγγα», συμπεριλαμβάνοντας το ΠΑΣΟΚ».

Η Χ. Τρικούπη συνεχίζει λέγοντας πως «την ώρα που εμείς, πριν το κρίσιμο EUROGROUP, συναντήσαμε τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και δημοκράτες, ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι θυσίες των Ελλήνων, να τηρήσουν οι εταίροι τις δεσμεύσεις τους για τις παραμετρικές αλλαγές στο χρέος, να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και να δοθεί τέλος στη λιτότητα με ένα αναπτυξιακό πακέτο, η Κυβέρνηση τους, έχει ήδη προτείνει 8 δις φόρους».

Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Επιχειρούν να διχάσουν ξανά τον ελληνικό λαό για να κρύψουν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και το φόβο τους για ενδεχόμενο εκτροχιασμό της «αριστερής» τους πλατφόρμας. Ψυχραιμία παιδιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.