Ειδησεογραφικό site

Η φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα με τα Πι και Πι

94

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει από τη στήλη του στα Νέα (Στίγμα) ο καλός συνάδελφος και πάντοτε έχων πληροφορίες από πρώτο χέρι Γιώργος Παπαχρήστος. Αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα, όπου η πρώτη στη σειρά υποψήφια, έχει όνομα και επίθετο που αρχίζουν από Πι και Πι.

Ιδού το σημείωμα:

Ακούω τόσα αυτόν τον καιρό. Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Τόσο απίθανα είναι ορισμένα από αυτά. Να, ας πούμε, κάποιος φίλος μου από ‘κεί πάνω («’κεί πάνω» είναι η Φλώρινα) μου τηλεφώνησε χθες για να μου αναφέρει ότι για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό η αλφαβήτα ξεκινάει από το γράμμα Πι! Ενώ εξαιρετικά δημοφιλές είναι το γράμμα Σίγμα.

Διαμαρτυρήθηκα έντονα, διότι το μυαλό μου πήγε (as usual) άλλου, αλλά με επανέφερε στην πραγματικότητα αναφέροντας μου το παράδειγμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, το οποίο ξεκινάει με το γράμμα Πι, το αρχικό γράμμα του ονόματος της κυρίας Πέρκα Πέτης. Ακολουθούν δε τρία ονόματα που ποσώς μας ενδιαφέρουν, όλα από Σίγμα: οι Σαπαλίδης Σάββας, Σέλτσας Κωνσταντίνος, Σπύρτου Αννα.

Εγώ τώρα, περίεργος όπως πάντα, διερεύνησα το θέμα, και ιδού τι μου ανέφεραν οι (πολλαπλές πλέον) πηγές μου στο κόμμα της χαράς (κυβέρνηση θα γίνουν, να μην αυξήσω τις πηγές μου;): ότι, καλέ, ησυχάστε, δεν αρχίζει η αλφαβήτα από το γράμμα Πι στην Φλώρινα, απλώς η κυρία Πέτη Πέρκα έχει το εξαιρετικό προνόμιο, θα το χαρακτηρίσω, να είναι σύντροφος του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα. Και όλως τυχαίως (μα όλως τυχαίως μιλάμε) εξαερώθηκαν όλοι οι υποψήφιοι των οποίων το αρχίγραμμα του επωνύμου τους ήταν πριν από το Πι!

Ετσι η κυρία είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο, και ως εκ τούτου πρώτη επιλογή για εκλογή στη Βουλή, πράγμα το οποίο χαιρετίζω ανεπιφύλακτα, διότι αν όλα εξελιχθούν κατά το «πρόγραμμα» (διάβαζε «γραμμή») θα κάνει ένα αξιοσημείωτα τρυφερό δίδυμο με τον κύριο Βίτσα, ο οποίος κατέρχεται επίσης στη μάχη του σταυρού στη Β’ Αθηνών. Τέλειο;

(Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά ο κύριος Βίτσας θα εκλεγεί, διότι την προηγούμενη φορά εξετέθη  – ανεπανόρθωτα θα έλεγα – στην Αιτωλοακαρνανία, μη εκλεγείς.)

Τα σχόλια είναι κλειστά.