Ειδησεογραφικό site

Η ΥΕΝΕΔ επιστρέφει – Στην ΕΡΤ εκπομπή για τις Ε.Δ. για να ξαναθυμηθούμε το «Λούφα και παραλλαγή»

57

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, γνωστός μουσικοσυνθέτης, Διονύσης Τσακνής, είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κύριο Πάνο Καμμένο. Ο κύριος Τσακνής, ο οποίος είχε μακρά θητεία στο Κομμουνιστικό Κίνημα (ήταν άλλωστε γνωστή η προσωπική φιλία του με τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη), λόγω της ιδεολογίας του, η εκτίμηση του, ήταν πάντοτε μεγάλη για τα ένοπλα τμήματα του λαού μας. Έτσι μια από τις πρώτες ενέργειες της (δύο εβδομάδων) θητείας του στην κρατική τηλεόραση, ήταν να υιοθετήσει ασμένως την πρόταση του κυρίου Καμμένου και να δημιουργήσει μια νέα εκπομπή στην ΕΡΤ, στα πρότυπα της περίφημης ΥΕΝΕΔ, για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Μετά, λοιπόν, τις «μεγαλειώδεις» παρελάσεις κατά τις εθνικές επετείους, οι Ελληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από τηλεοράσεως, ενδιαφέρουσες στιγμές από τα έργα και τις ημέρες των στρατευμένων μας παιδιών.

Θα είναι και αυτό ένα δείγμα της πλήρους αναβίωσης παλαιών εθίμων, όπως τα ενστερνίζεται η σημερινή αριστερο-δεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα με γοργά βήματα βαδίζει ολοταχώς προς τα πίσω, όπως δεν συμβαίνει σε καμία απολύτως χώρα του κόσμου, επειδή σε όλη την οικουμένη, πιστεύουν ότι η πρόοδος επέρχεται μόνον όταν βαδίζουμε μπροστά.

Ελπίζουμε βάσιμα, ότι ο κύριος Τσακνής, θα υιοθετήσει στο μέλλον και άλλες παρόμοιες ιδέες, γιατί πραγματικά το έργον της ΥΕΝΕΔ, ήταν πολυποίκιλο και έδωσε μεγάλη πνευματική τροφή στην περασμένη γενιά των Ελλήνων, όπως άλλωστε αποτυπώνεται στην υπέροχη ταινία του Νίκου Περάκη, «Λούφα και παραλλαγή».

Αφού ευχηθούμε και εις ανώτερα στον κύριο Τσακνή, παραθέτουμε το ρεπορτάζ από τη συνάντηση με τον κ. Καμμένο, όπως μεταδόθηκε από το ΑΜΠΕ:

Εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πρόγραμμα της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή.

Την επιστροφή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται στα στούντιο της ΕΡΤ και την ένταξη στο πρόγραμμα της εκπομπής για την προβολή του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.

Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΡΤ να δημιουργηθούν συμβούλια περιφερειών, όπου θα προβάλλονται οι θέσεις κάθε περιφέρειας.

Ο κ. Τσακνής ενημέρωσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για τη λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για τη λειτουργία -μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων- της ΕΡΤ3», ενώ ζήτησε τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.