Ειδησεογραφικό site

Η τύχη θέλει τελικά τους τολμηρούς!

52

«Χαιρέτησε» τη Νομική και τώρα βγάζει $40.000 τον μήνα

Ο Navid Moazzez δεν ήταν ποτέ ένας άνθρωπος που απλά συμβιβαζόταν με την πραγματικότητα. Γι΄ αυτό, όταν έγινε δεκτός στη Νομική Σχολή, στη γενέτειρά του, τη Σουηδία, ένιωσε αμέσως ότι δεν θα μπορούσε μια ζωή να κάθεται σε ένα γραφείο.

Έτσι, το 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σχολή για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

Δύο χρόνια αργότερα, η επιχείρηση βγάζει περίπου 40.000 δολάρια το μήνα και του επιτρέπει να εργαστεί από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Business Insider.

Ο Moazzez λίγους μήνες αφότου αποχώρησε από το σχολείο, άρχισε να δημιουργεί τη δική του ιστοσελίδα την οποία και εμπνεύστηκε από ανθρώπους που ακολουθούν λιγότερο συμβατικά επαγγέλματα αλλά και από βιβλία όπως «Σκέψου και μεγάλωσε ως πλούσιος» και «Πώς να κάνεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους».

«Το θέμα είναι ότι δεν είχα μια πραγματική επιχείρηση. Στην αρχή το έκανα για να τεκμηριώσω τη δική μου επιχειρηματική διαδρομή και να εμπνεύσω τους άλλους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο. Ξεκίνησα από το μηδέν, δεν είχα καμία εμπειρία ή σχέσεις με το διαδίκτυο, έτσι είχα πραγματικά να μάθω πολλά και να οικοδομήσω το κύρος μου και την προσωπικότητά μου» δήλωσε ο ίδιος,

Ο Moazzez άρχισε να χτίζει την ιστοσελίδα του χωρίς καθορισμένο στόχο. Αυτό που ήθελε μόνο ήταν να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

 

Σταδιακά ωστόσο, άρχισε να φιλοξενεί συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο των επιχειρήσεων και της οικονομίας

Το 2014, ο ίδιος ξαναλάνσαρε το site και τον Απρίλιο του ίδιου έτους πρόσθεσε ένα podcast που ονομάζεται The Lifestyle Architects στο οποίο και έδωσαν συνέντευξη επίσης σημαντικά ονόματα όπως ο Robert Greene, Cal Newport, Todd Herman, Chris Brogan, Joel Comm, και η Laura Roeder.

Άρχισε να κάνει μια έρευνα, και αφού άκουσε ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για το podcast, του ήρθε η ιδέα να φιλοξενήσει μια εικονική σύνοδο κορυφής την οποία και ονόμασε Σύνοδο Κορυφής Branding. Την έκανε δωρεάν προκειμένου να αυξηθούν τα άτομα στη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, και τα κατάφερε αφού περίπου 3000 άνθρωποι υπέγραψαν.

Έδωσε επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν μπόνους podcasts, μαζί με την συμμετοχή τους στη σύνοδο κορυφής, και έτσι γρήγορα έκανε 200 πωλήσεις.

«Πωλούσα τις συνεντεύξεις και τις παρουσιάσεις από τη σύνοδο κορυφής – Είχα 88 κορυφαίες, από παγκόσμιους επιχειρηματίες σε αυτό, μια ιδιωτική ομάδα στο Facebook, καθώς και εισιτήρια για ένα live event.

Κάπως έτσι άρχισα να κάνω χρήματα ενώ κοιμόμουν, όταν ήμουν στο γυμναστήριο, στο μπακάλικο, στο αεροπλάνο» επισήμανε.

«Δεν ήμουν ποτέ ένα μινιμαλιστικό πρόσωπο και δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να ζήσω με αυτό τον τρόπο, αλλά θέλω να πω ότι αισθάνεσαι εκπληκτικά όταν δουλεύεις και παράλληλα ταξιδεύεις σε Ταϊλάνδη, Μεξικό, ή μπορείς να συναντηθείς με τους φίλους σου στις ΗΠΑ» υποστηρίζει ο ίδιος και προσθέτει:

«Δεν θα υπάρξει ποτέ η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε. Κάντε ένα μικρό βήμα σήμερα και ενεργήστε ακόμα και χωρίς να είστε έτοιμοι. Τολμήστε το!»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.