Ειδησεογραφικό site

Η τελετή έναρξης του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας

63

Η φλόγα του Μαραθωνίου εδώ και λίγη ώρα καίει στην πόλη που γεννήθηκε. Σε μια εκδήλωση της οποίας το μεγαλύτερο μέρος έγινε κάτω από ισχυρή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 32ου  Μαραθώνιου.

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση της αφής της φλόγας να γίνει στο Τύμβο του Μαραθώνα, οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Έτσι οι διοργανωτές άλλαξαν τα σχέδια τους και πραγματοποίησαν όλη την τελετή στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνιου. Παρότι δεν σταμάτησε να βρέχει, πλήθος κόσμου έφθασε στο σημείο φορώντας αδιάβροχα και κρατώντας ομπρέλες.

Η εκδήλωση που παρουσίασε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή ξεκίνησε γύρω στις 12.30 ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Γιάννης Ανδριαννός, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο γγ του υπουργείο Τουρισμου, Πάνος Λιβαδάς και ο πρόεδρος των Μαραθωνίων και Μεγάλων Αποστάσεων, Πάκο Μποράο.

Στην αφετηρία βρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, αθλητές και βετεράνοι μαραθωνοδρόμοι.

Λίγο μετά τη 1 στο σημείο της έναρξης του Μαραθώνιου έφθασαν οι λαμπαδηδρόμοι. Εκεί τους περίμεναν ο Τζορτζ Χιρστ και η Φλόρενς Κιμπλαγκαντ, οι οποίοι παρέλαβαν τη δάδα και άναψαν τη φλόγα του Μαραθώνιου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κ. Παναγόπουλος και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης παρέδωσαν τη φλόγα στους εκπροσώπους της πόλης του Ντίσελντορφ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος Μαραθώνιος.

Στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου βρέθηκε και ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός, Μουράτ Γιλντιρίμ, που πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του Αnt1 «Έρωτας και τιμωρία».

Ο ηθοποιός που ήταν προσκεκλημένος του Ηλία Ψηνάκη δήλωσε ότι βρέθηκε σήμερα στην τελετή καθώς είναι υποστηρικτής της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Ηλιας Ψηνάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι «ο Μαραθώνιος είναι διεθνής και τα Μάρμαρα ελληνικά» και παρέδωσε στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κλαδιά ελιάς από τον Τύμβο του Μαραθώνα, προκειμένου να στεφανωθούν με αυτά αύριο οι νικητές του Μαραθώνιου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.