Ειδησεογραφικό site

Η Τασία διαδηλώτρια – Μαζί με άλλους πορεία στο Συντάγμα για τους πρόσφυγες

102

Σε διαδηλώτρια υπέρ των προσφύγων μετατράπηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία το Σάββατο το απόγευμα συμμετείχε στη διαδήλωση της κίνησης ΚΕΕΡΦΑ με κεντρικό Σύνθημα «Πρόσφυγες καλώς ήρθατε».

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr δηλώνει αμετανόητη για όλα όσα έκανε τους τελευταίους μήνες παρά τις πλατείες-υπαίθριους καταυλισμούς και την χαοτική κατάσταση που έζησαν επί εβδομάδες οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβάζονται καθημερινά στις ελληνικές ακτές.

«Εγώ έκανα πράξη αυτά που έπρεπε» δηλώνει στο protothema.gr ενώ σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει όσα λέγοντας για λάθος χειρισμούς εκ μέρους, η πρώην υπουργός Μετανασευτικής Πολιτικής αναρωτήθηκε «ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο».

Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωριάς απαντά κυνικά ότι «ρωτήστε την καινούργια κυβέρνηση αυτά είναι νέα φαινόμενα».

tasia-poreia-suntagma

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

tasia-poreia

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Την Κυριακή το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνδιοργανώνουν σιωπηλή πορεία εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες που προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Το ραντεβού για τη συγκέντρωση δόθηκε στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος στις 19:30 και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.

πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.