Ειδησεογραφικό site

Η σύζυγος του «Ted» επέλεξε Ελλάδα!

54

Στο δεύτερο μέρος του «Ted» τη συναντάμε τη στιγμή που ο γάμος της με τον λούτρινο πρωταγωνιστή περνάει κρίση. Η σχέση τους, όμως, θα αναθερμανθεί όταν η Πολιτεία θα αμφισβητήσει την οντότητα και την προσωπικότητα του Ted.

 Μέσα από αρκετά χοντροκομμένα αστεία αλλά και ξεκαρδιστικά gags, ο Ted θα μας θυμίσει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη διαφορετικότητα και οφείλουμε να παλεύουμε για τα ισότιμα δικαιώματά μας.
Το «Ted 2» είναι χίλιες φορές πιο αστείο και με περισσότερο βάθος από το πρώτο μέρος. Έξυπνο, πρωτότυπο, αστείο αλλά και πικρό, καταφέρνει να μεταμορφώσει τις buddy comedies σε ένα νέο είδος που απευθύνεται σε σκεπτόμενους θεατές.

 – Το «Ted 2» είναι το πρώτο σίκουελ που κάνεις στην καριέρα σου. Πώς αισθάνεσαι που συναντάς ξανά την ηρωίδα Τάμι Λιν; Μου έλειψαν η πρόστυχη γκαρνταρόμπα της, τα ακονισμένα νύχια της, οι τσιχλόφουσκες που μασάει. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν περιορίζεται σε αυτά και σου δείχνει μέσα από τα δικά της μάτια τις αγωνίες της και τη μαχητικότητά της. Είναι ερωτευμένη η γυναίκα, πώς να το κάνουμε!

– Σου θυμίζει κάποια άλλη ηρωίδα από την οποία έπαιρνες έμπνευση όταν κλήθηκες να την υποδυθείς ξανά; Η έρευνά μου στηρίχτηκε σε μοντέλα όπως η οικογένεια Καρντάσιαν, της οποίας τα μέλη φαινομενικά δείχνουν υπερφίαλα, στην ουσία όμως έχουν κάποιες πολύ δυνατές στιγμές αλήθειας.

– Η ηρωίδα σου είναι παρορμητική σε βαθμό που χτυπάει με ένα τηγάνι τον Ted στο κεφάλι. Πιστεύεις ότι έχει σώας τας φρένας;  Αυτή η σκηνή ήταν πραγματικά ξεκαρδιστική. Ήμουν μόνη μου στο πλατό και έπρεπε να παίξω τον ρόλο μου χωρίς να υπάρχει ο Ted στον χώρο. Κάποια στιγμή αυτό το τηγάνι κατέληξε πάνω σε μια κάμερα. Καταλαβαίνεις ότι το γύρισμα διακόπηκε. Αυτά παθαίνεις όταν θες να είσαι φυσική στον ρόλο σου. (γελάει)

Η Τζέσικα Μπαρθ με τον συντάκτη του «thema people» Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

– Η ηρωίδα σου εκφράζει το χιούμορ της μέσα από μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των ακραίων καταστάσεων. Δυσκολεύτηκες να ισορροπήσεις ανάμεσα στη σοβαρότητα και την πλάκα; Στη δική μου περίπτωση προσπάθησα να αναγνωρίσω τη γνησιότητα της ηρωίδας μου, όπως ακριβώς είχε αποτυπωθεί στο σενάριο. Προσπάθησα να την προσεγγίσω με κάθε δυνατό μέσο και να την αγαπήσω. Το χιούμορ των καταστάσεων που βιώνει ενυπάρχει στο σενάριο, όπως και η προσωπικότητά της. Η δουλειά μου ήταν να τα αναγνωρίσω και από εκεί και πέρα να κάνω τις προσπάθειες να τα φέρω στην επιφάνεια. – Ηταν προσωπική σου επιτυχία; Οχι ακριβώς. Η επιτυχία ανήκει περισσότερο στον Σεθ ΜακΦάρλαντ που έγραψε τον χαρακτήρα της.

– Η ταινία θέτει με έναν αλλόκοτο τρόπο ένα σημαντικό ερώτημα, αν δηλαδή κάποιος μπορεί να ανήκει σε ένα άλλο άτομο.  Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που με κάνει να αισθάνομαι περήφανη που είμαι μέρος του «Ted 2». Μπορεί να είναι μια κωμωδία που απευθύνεται εξ ολοκλήρου σε ενήλικο κοινό, αλλά τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται είναι μεγίστης σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν τα αντιμετωπίζουμε με επιπολαιότητα.

 Μέσα από αυτές τις τραγικές καταστάσεις που προκαλούν γέλιο, καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε αυτά τα θέματα σε ένα μεγαλύτερο κοινό το οποίο υπό άλλες συνθήκες ίσως και να μην μπορούσε να αντιληφθεί τη σοβαρότητά τους. Μόνο λοιπόν περηφάνια αισθάνομαι που μέσα από κάτι αστείο καταφέρνω να ενεργοποιήσω τον συνειδητό και τον ασυνείδητο νου για θέματα ταμπού.

– Αν έπρεπε να κάνω μια σύντομη περίληψη από τη δική σου οπτική, ίσως έλεγα «κοιμάμαι με έναν αρκούδο». (γελάει) Ακούγεται κάπως παράξενη η περιγραφή σου αλλά έχεις δίκιο.
– Θα μπορούσε μια γυναίκα να ερωτευτεί στην κυριολεξία ένα λούτρινο αρκουδάκι;  Ρητορική η ερώτηση. Αυτό που πιστεύω είναι ότι άνθρωποι ερωτεύονται ανθρώπους. Κανείς και καμία δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί ένα παραγεμισμένο λούτρινο αρκουδάκι. Αν το δεις από άλλη οπτική και λίγο αλληγορικά, ο Ted μέσα από αυτή τη σχέση του θέλει να αναδείξει (έστω και από το παράθυρο) το θέμα των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Γι’ αυτή τη διαφορετικότητα μιλάει αλλά με άλλον τρόπο και η προσωπική μου στάση είναι να υποστηρίζω τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αν είσαι ερωτευμένη με κάποια, καλό είναι να την παντρεύεσαι. Δεν έχει σημασία το φύλο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου απαγορέψει να ολοκληρώσεις μια πράξη πηγαίας αγάπης. – Έχετε υποστηρίξει ανοιχτά τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων;  Φυσικά, έχω υπογράψει τις περισσότερες προσπάθειες νομιμοποίησης αυτής της πράξης στην Αμερική αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 Για το αστείο και μόνο του πράγματος, η ηρωίδα σου πετάει ζαρζαβατικά σε αγνώστους. Αν είχες μια ανάλογη ευκαιρία και ήξερες ότι δεν θα σε πιάσουν, θα το έκανες; Ούτε για αστείο.

Η ταινία «Ted 2» θα προβάλλεται από τις 16 Ιουλίου στους ελληνικούς κινηματογράφους

– Πιστεύεις πως μόνο η θεσμική κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μπορεί  να προφυλάξει την κοινωνία; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κόσμος μάχεται περισσότερο έντονα από ποτέ για τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχει κατακτήσει μέσα στους αιώνες με τόσο κόπο. 

Όλοι μας γνωρίζουμε το επίπεδο έλλειψης δικαιοσύνης που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα. Οι βάσεις, όμως, της Δικαιοσύνης έχουν θεμέλια και στο χέρι μας είναι να παραμείνει το οικοδόμημα της δημοκρατίας σταθερό. Σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε την αδικία και να παλεύουμε συνολικά για την εξάλειψη της αδικίας. – Τι απαντάς σε όσους απορρίπτουν ως τρόπο διασκέδασης το «χιούμορ τουαλέτας»; Μας έχει φάει η σοβαροφάνεια. Είμαι σίγουρη ότι όλοι τους γελάνε με κάθε χοντροκομμένο αστείο και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο καταπιέζουν τα ξεσπάσματα χαράς.



– Ομορφιά ή ταλέντο;
Δεν κάνω κάτι για την ομορφιά μου αλλά κοπιάζω για το ταλέντο μου.

– Αισθάνεσαι σέξι;  Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, το αφήνω στους άλλους. -Δεν νιώθεις ότι είσαι αντικείμενο επιθυμίας άλλων ανθρώπων; Δεν είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Αν συμβαίνει, πάντως, τους ευχαριστώ γατί είναι κολακευτικό να αρέσεις. Δεν έχω όμως ούτε στιγμή προσπαθήσει για να γίνω επιτηδευμένα σέξι. Το μόνο που κάνω είναι να προσέχω τον εαυτό μου μόνο και μόνο για να αισθάνομαι καλά με την εικόνα μου.

– Θα έρθεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Έχεις κάποια σχέδια για το ποια μέρη θα επισκεφτείς;  Θα έρθω στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Έχω ήδη κλείσει τα εισιτήριά μου για μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα και στα τέλη του Ιουλίου θα είμαι εκεί. Δεν βλέπω την ώρα να έρθω. Λατρεύω το ελληνικό φαγητό και δεν είχα την ευκαιρία να το γευτώ στη χώρα του. Είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένη και είμαι βέβαιη ότι θα είναι απλά υπέροχο.

– Πρόσφατα ήσουν στο «CSI» και δείχνεις να αγαπάς την τηλεόραση. Τα επόμενα σχέδιά σου είναι για τη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη; Πρόσφατα τελείωσα ένα θρίλερ που λέγεται «Tell me your name», στο οποίο έκανα και την παραγωγή. Για μένα ήταν μια τελείως διαφορετική εμπειρία που την απόλαυσα σε κάθε διάσταση αφού μέσα σε όλα κλήθηκα να έχω και την ιδιότητα της παραγωγού. Βέβαια αγαπάω τόσο πολύ την κωμωδία και είμαι εν αναμονή ενός άλλου κωμικού project, για το οποίο όμως δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω. – Μήπως είναι το «Ted 3»; Η ταινία ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό τέλος που με κάνει να πιστεύω ότι οι περιπέτειες του Ted θα έχουν συνέχεια. Δεν μπορώ ακόμα να το επιβεβαιώσω, αλλά το ελπίζω γιατί πραγματικά θέλω να δω τι θα καταφέρει να κάνει σε μένα (δηλ. την Τάμι Λιν) ο Ted για να κρατήσει τη σχέση μας ζωντανή.

– Θα ήθελες ο Ted να σταματήσει να είναι ανώριμος;  Αν ο Ted γίνει ώριμος, καλύτερα να παραμείνει στο πιο ψηλό ράφι. (γελάει) Για μένα ο Ted δεν είναι ανώριμος, είναι κυνικός με περίσσια παιδικότητα. Μέρος της γοητείας του Ted είναι ότι αρνείται να υποταχθεί σε κοινωνικούς κανόνες. Ελπίζω, όσο και αν εξελιχθεί, να μη χάσει αυτή την αρετή του.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.