Ειδησεογραφικό site

Η ρωσική «αρκούδα» δείχνει τα δόντια της – Πυραυλική απάντηση στις ΗΠΑ από τον Πούτιν

36

Η ρωσική αρκούδα δείχνει τα δόντια της στη Δύση, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει πανέτοιμος να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη νέων όπλων που μπορούν να σπάσουν την «ασπίδα».

«Η Ρωσία πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας επί ευρωπαϊκού εδάφους με την εγκατάσταση νέων όπλων ικανών να την διαπεράσουν», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Associated Press».

O Πούτιν υποστήριξε επίσης πως, τα τελευταία τρία χρόνια, οι εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν δημιουργήσει και δοκιμάσει με επιτυχία μία σειρά από οπλικά συστήματα που είναι σε θέση να εκτελέσουν αποστολές μάχης σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. «Τέτοια συστήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο στρατιωτικό περιβάλλον. Τώρα συζητάμε για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων», διευκρίνισε.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου τόνισε στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να εξουδετερώσει το ρωσικό πυρηνικό παράγοντα μέσω της ανάπτυξης της άμυνας με βαλλιστικούς πυραύλους και να κερδίσει στρατηγική στρατιωτική υπεροχή. «Η Μόσχα θα απαντήσει αναπτύσσοντας πυραυλικά συστήματα ικανά να διεισδύσουν σε οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα», υποστήριξε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έρχονται στον απόηχο της έντασης στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, μετά την επέμβαση της Μόσχας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά και μετά την κρίση στην Ουκρανία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.