Ειδησεογραφικό site

Η πρώτη ανάγνωση των exit polls από τα κομματικά επιτελεία

44

Ψήφο υπέρ της πολιτικής σταθερότητας που συνοδεύεται, όμως, από ηχηρό καμπανάκι για τα κυβερνητικά κόμματα φαίνεται να έδωσαν οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις ευρωκάλπες, σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση των εκτιμήσεων που κάνουν τα επιτελεία των κομμάτων.

Οι εκτιμήσεις που μεταδίδονται αυτή την ώρα κάνουν λόγο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου ελπίζουν το προβάδισμά τους από τη ΝΔ να ξεπεράσει το 3% και να προσεγγίζει τις τέσσερις μονάδες.

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΝΔ πιστεύουν ότι η διαφορά τους από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κυμανθεί περίπου στις τρεις μονάδες.

Ψηλά ποσοστά περιμένουν στην «Ελιά» και στη ΧΑ που όλα δείχνουν ότι θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα «φλερτάροντας» με διψήφιο ποσοστό.

Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με χαμηλότερα ποσοστά, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό και συνεπώς θα αναδειχθεί πέμπτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014.

Ακόμη χαμηλότερα εκτιμάται ότι κινούνται οι Ανεξάρτητες Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά. Στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη προετοιμάζονται για μια μακρά νύχτα αφού οι εκτιμήσεις είναι ότι δύσκολα θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Αυτή την ώρα σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αττικής παρατηρούνται ουρές από εκλογείς της τελευταίας στιγμής αφού πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά την πρωινή βόλτα σε πλατείες και παραλίες.

Εφόσον πάντως επιβεβαιωθεί η εικόνα που δίνουν τα κομματικά επιτελεία, το συμπέρασμα των περισσότερων αναλυτών είναι ότι στο τέλος της νύχτας τα περισσότερα κόμματα, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, θα είναι ικανοποιημένοι από την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.