Ειδησεογραφικό site

Η Προεδρία «αδειάζει» τη Ζωή για το «άκυρο» που έριξε στην διερευνητική εντολή Μεϊμαράκη

33

 

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφερόμενοι στα όσα υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος στη διαδικασία διερευνητικών εντολών, σημείωναν ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.  Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έκρινε «άκυρη» την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά από τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις και επομένως, επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και υποστηρίζει ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Πάντως η στάση που θα κρατήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου παραμένει γρίφος, καθώς δεν έχει ανοίξει στα χαρτιά της, αλλά επιμένει να στέκεται στον θεσμικό της ρόλο και να επιμένει ότι εφόσον δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά, τότε δεν… υπάρχει καμία εξέλιξη ώστε να σχολιάσει.

Μάλιστα χθες κατά την πρώτη αντίδραση, σχολίασε επίσης ότι το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει κανονικά η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου της παρούσας Βουλής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.